MónTerrassa
Els Castellers de Terrassa celebren la XLII Diada de la colla
  • CA

Els Castellers de Terrassa celebren aquest pròxim cap de setmana la seva XLII Diada. Després d’un any en blanc per culpa de la pandèmia sanitària, la colla blauturquesa recupera la festivitat amb moltes ganes, amb diumenge com a plat fort amb la primera actuació castellera a la ciutat amb colles convidades.

La diada s’iniciarà amb una actuació de vigília el dissabte 6 de novembre a les sis de la tarda a la plaça Vella. Tot seguit, la colla es desplaçarà fins al local del carrer Pasteur per gaudir d’un concert de gralles i tabals que l’equip de músics ha preparat. L’acte finalitzarà amb el ja tradicional concurs de tapes, amenitzat per un concert d’havaneres i cançons de taverna, a càrrec del grup Sons Blaus, i una degustació de rom cremat.

Diumenge, 7 de novembre, serà l’activitat estrella de la Diada. A les dotze del migdia, el raval de Montserrat, previ esmorzar a la seu social de l’entitat, els Castellers ompliran la plaça acompanyats pels Moixinganguers d’Igualada, els Tirallongus de Manresa i els Castellers de Sant Feliu. Per aquesta cita tant especial, els blau turquesa s’han posat com a objectiu fer tres castells de set, amb opcions d’estrenar el 5d7 o el 4d7 amb el pilar. La jornada clourà amb el dinar de germanor.

El cap de colla dels Castellers, Josep Francesc Cortès, en destaca la importància d’aquesta fita: “es tracta d’un objectiu important tenint en compte que hem estat un any i mig sense poder assajar, el fet de treballar amb canalla que fa molt poc que assaja i la posada a punt tant dels membres més veterans com d’aquelles persones que han començat enguany a fer castells està siguent la feina principal a fer a assaig”.

Per la seva banda, la presidenta dels Castellers, Elisabeth Arpal, destaca la importància de poder celebrar aquesta Diada i convida a tota la ciutat a participar-hi. “Des de l’esclat de la pandèmia, es tracta de la primera diada organitzada per la colla en la que podem fer castells de la manera més normal possible, en aquest sentit des de la colla volem convidar a tota persona que vulgui a celebrar-la amb nosaltres tant a les actuacions de dissabte i diumenge com als actes que farem al nostre local.

Assajos especials

Abans dels actes del cap de setmana, per acabar d’ultimar els detalls de les actuacions, els Castellers faran assaig dimarts de 20h a 22.30h, dijous de 21h a 22.15h i divendres de 20h a 23h al local del carrer Pasteur.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa