Fotograma de la pel·lícula Els tomàquets escolten Wagner
Fotograma de la pel·lícula Els tomàquets escolten Wagner | Cedida

!--akiadsense-->

PUÑALES POR LA ESPALDA

Knives Out (Estats Units. 2019). 131 minuts.

Digital. Versió doblada i vose en anglès.

Direcció: Rian Johnson.

Intèrprets: Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Don Johnson, Toni Collette, Christopher Plummer…

Quan el conegut novel·lista de misteri, Harlan Trombey, apareix mort a la seva mansió, just després del seu 85 aniversari, l’inquisitiu detectiu Benoit Blanc és misteriosament reclutat per investigar el fet. Entre la disfuncional família de Trombey i els seus ajudants, Blanc haurà de moure’s entre pistes falses i mentides interessades per tal de descobrir la veritat de la mort prematura de l’escriptor.

Divendres: 16.30 / 19.15 / 22.00 vose

Dissabte: 16.30 / 19.15 / 22.00

Diumenge: 16.30 / 19.15

Dimecres: 16.30 / 19.15 / 22.00

Dijous: 16.30 / 19.15

Sala 1. No recomanada per a menors de 12 anys.

LA HIJA DE UN LADRÓN

(Espanya. 2019). 90 minuts.

Digital. Versió original.

Direcció: Belén Funes.

Intèrprets: Greta Fernández, Eduard Fernández, Àlex Monner, Borja Espinosa…

Sara ha estat sola tota la seva vida. Té 22 anys i un bebè, i el seu desig és formar una família amb el seu germà petit i el pare del seu fill. El seu pare, Manuel, després d’anys d’absència i en sortir de la presó, decideix reaparèixer en les seves vides. Sara sap que ell és el principal obstacle per als seus plans i pren una difícil decisió: allunyar-lo d’ella i del seu germà. Concha de Plata a la millor actriu per a Greta Fernández, ex aequo amb Nina Hoss.

Divendres: 17.15 / 19.30 / 21.50

Dissabte: 17.15 / 19.30 / 21.50

Diumenge: 17.15 / 19.30

Dimecres: 17.15 / 19.30

Dijous: 17.15 / 19.30 / 21.50

Sala 2. No recomanada per a menors de 12 anys.

ELS TOMÀQUETS ESCOLTEN WAGNER

Dimecres, 11 de desembre. 22.00 hores.

DOCS Barcelona del mes/Filmoteca de Catalunya

When tomatoes meet Wagner (Grècia. 2019)

72 minuts.

Digital. VOSCAT en grec, francès i anglès.

Direcció: Mariana Economou.

Els tomàquets tenen més bon gust si creixen amb la música de Richard Wagner? Elias és un petit poble agrícola i aïllat del centre de Grècia que està morint. Però dos cosins enginyosos, en Christos i l’Aleco, s’uneixen a les àvies d’aquest llogarret per conrear tomàquets. Amb els seus coneixements i una mica d’ajuda de la música de Wagner, volen fer realitat el seu somni: exportar pots de tomàquet orgànic arreu del món.

Desafiant l’agricultura industrial i cultivant tomàquets orgànics amb llavors centenàries, venen pots de tomàquet i altres conserves fets amb un mètode poc ortodox. L’exportació de productes orgànics és un mercat molt competitiu, però l’èxit inesperat ha agafat per sorpresa tot el poble, que ha recuperat la il·lusió i ha pogut aixecar els ànims i l’economia de l’indret.

Gràcies als tomàquets wagnerians, la gent d’Elias pot entreveure un futur on s’esvaeix la crisi que fa uns anys va colpejar Grècia, encara que mai és fàcil tirar endavant i la vida pot ser tan agredolça com un pot de tomàquet en conserva. Una història entranyable sobre el poder de les relacions humanes i la importància de reinventar-se en temps de crisi.

Sala 2. Apte per a tots els públics

WESTERN STARS

Dijous, 12 de desembre. 22.00 hores.

Entrades anticipades a la venda.

(Estats Units. 2019). 83 minuts. Digital.

Versió original en anglès i subtitulada en castellà.

Direcció: Bruce Springsteen i Thom Zimny.

Intèrprets: Bruce Springsteen, Patti Scialfa…

Western Stars és la versió cinematogràfica del darrer àlbum de Bruce Springsteen, que mostra la faceta més íntima del Boss. Durant dos dies, Thom Zimny va gravar al cantautor i a la seva esposa, Patti Scialfa, junt amb una petita banda i una orquestra de vent i corda de 30 músics, en l’interior d’un graner centenari que forma part del seu ranxo a l’est de Los Ángeles. Aquest concert evoca l’oest estatunidenc amb cançons d’amor, pèrdua, solitud, família i l’inexorable pas del temps. Un viatge introspectiu en el qual Bruce Springsteen reflexiona sobre la seva vida, mitjançant imatges personals inèdites i velles seqüències rodades en súper 8, recuperades del baül.

Sala 1.

Nou comentari