Fotograma de la pel·lícula De Dirigent

Fotograma de la pel·lícula De Dirigent | Cedida

LA DIRECTORA DE ORQUESTA

De Dirigent (Holanda. 2018). 137 minuts. Digital.

Versió doblada i original en anglès, holandès i alemany.

Direcció: Maria Peters. Intèrprets: Christanne de Bruijn, Benjamin Wainwright, Scott Turner Schofield, Seumas F. Sargent…

Basada en fets reals. Explica la història d’Antonia Brico, una jove que somnia en convertir-se en directora d’orquestra, però a qui ningú fa cas pel fet de ser dona. Estats Units, 1926: Quan era tan sols una nena, Antonia Brico i els seus pares emigraren als Estats Units. Ara, amb 24 anys, el seu somni és convertir-se en una gran directora d’orquestra. Per aquest motiu, Antonia decideix enfrontar-se al món per si mateixa i presentar-se a l’examen d’ingrés a l’Orquestra Filharmònica de Berlín. Però quan l’amor apareix a la seva vida, la jove haurà d’escollir entre fer cas al seu cor o continuar lluitant pels seus somnis.

Divendres: 16.30 / 19.15 / 22.00 vose

Dissabte: 16.30 / 19.15 / 22.00

Diumenge i dimecres: 16.30 / 19.15

Dijous: 16.30 / 19.15 / 22.00

Sala 1. Apta per a tots els públics.

BIENVENIDOS AL BARRIO

Jusqu’ici tout va bien (França. 2018). 90 minuts.

Digital. Versió doblada i original en francès.

Direcció: Mohamed Hamidi. Intèrprets: Gilles Lellouche, Malik Bentalha, Camille Lou, Sabrina Ouazani…

Fred Bartel és el carismàtic director d’una agència de comunicació parisenca molt de moda, anomenada Happy Few. Després d’un exhaustiu control fiscal, es veu obligat a deslocalitzar la seva empresa al barri de la Courneuve; una zona molt conflictiva de l’extraradi de París. Samy, un jove de la perifèria, s’ofereix per a ensenyar-li els modes i els costums per tal de treballar de forma segura en el seu nou barri. Tant per a l’equip d’Happy Few, com per als habitants de la ciutat, aquest xoc de cultures serà el començament d’una gran història en la qual tots hauran d’aprendre a viure junts i acabar amb les idees preconcebudes.

Divendres: 17.15 / 19.30 / 21.45 vose

Dissabte: 17.15 / 19.30 / 21.45

Diumenge i dimecres: 17.15 / 19.30

Dijous: 17.15 / 19.30 / 21.45

Sala 1. No recomanada per a menors de 12 anys.

LA NÚMERO UNO

Numéro Une (França. 2016). 137 minuts.

Digital. Versió doblada.

Direcció: Tonie Marshall. Intèrprets: Emmanuelle Devos, Suzanne Clément, Richard Berry…

Emmanuelle Blachey és una brillant enginyera, membre del comitè executiu de la seva empresa, el gegant francès de l’energia. Una xarxa de dones influents li proposa conquerir la presidència d’una altra gran empresa que cotitza a borsa. Amb això esdevindria la primera dona a ocupar el càrrec més alt. Però en un àmbit dominat pels homes, els obstacles professionals faran d’aquesta gesta una guerra.

Organitza: Regidoria de Polítiques de Gènere amb la col·laboració del Servei de Promoció Econòmica. Dinamitzaran el col·loqui, Maribel Ayné (CCOO) i Elena González (UGT). Cinefòrum per la igualtat 2019.

Dilluns: 18.30 hores.

Sala 1. No recomanada per a menors de 12 anys .

METALLICA AND SAN FRANCISCO SYMPHONY S&M2

Aquest documental commemora el 20è aniversari dels mítics concerts S&M, així com de l’àlbum del mateix nom gravat junt amb l’Orquestra Simfònica de San Francisco. El concert, que s’enregistrà en directe els passats 6 i 8 de setembre, també serví per a inaugurar l’avantguardista Chase Center, ubicat al litoral de la ciutat. Aquesta estrena cinematogràfica inclourà els clàssics de l’àlbum S&M de 1999, i les versions simfòniques de noves cançons. Aquell recordat S&M es va publicar el novembre del 1999, amb un total de 21 clàssics de Metallica acompanyats per l’orquestra californiana.

Dimecres: 21.45 hores.

Sala 1

PUSH

Push (Suècia, Canadà. 2019). 92 minuts.

Digital. Versió original en anglès, castellà, italià, coreà i alemany, subtitulada en català.

Direcció: Fredrik Gertten.

Per què ja no ens podem permetre viure a les nostres ciutats? Els preus de l’habitatge s’estan disparant a les ciutats de tot el món. En canvi, els ingressos dels seus habitants, no. Push és el nou documental del guardonat director Fredrik Gertten, que investiga el perquè ja no podem permetre’ns el luxe de viure a les nostres pròpies ciutats. L’habitatge és un dret fonamental, una condició sine qua non per a una vida segura i saludable, però a les ciutats de tot el món tenir un lloc on viure és cada cop més difícil. Qui en són els responsables? Quins són els factors que fan de l’accés a l’habitatge un dels problemes més urgents a escala mundial?

DOCS Barcelona del mes / Filmoteca de Catalunya.

Dimecres: 22.00 hores.

Sala 2. Apta per a tots els públics.

Nou comentari