MónTerrassa
Cartellera del Cinema Catalunya fins al 21 de novembre
  • CA

MADRES PARALELAS

Madres paralelas (Espanya. 2021). 122 minuts.
Digital. Versió original en castellà.
Direcció: Pedro Almodóvar.
Intèrprets: Penélope Cruz, Milena Smit, Aitana Sánchez Gijón, Israel Serrano, Rossy de Palma…

Dues dones, Janis i Ana, coincideixen en l’habitació d’un hospital mentre es troben de part. Les dues són solteres i quedaren embarassades accidentalment. Janis, la més gran d’elles, no se’n penedeix i, hores abans de tenir el fill, està pletòrica. Ana és una adolescent i està espantada, penedida i traumatitzada. Janis intenta donar-li forces mentre caminen pels passadissos de l’hospital. Unes paraules que crearan un fort vincle personal entre les dues, que canviarà les seves vides.

Divendres: 16:45 / 19:30 / 22:10
Dissabte: 16:45 / 19:30 / 22:10
Diumenge: 16:45 / 19:30
Dimecres: 16:45 / 19:30
Dijous: 16:45 / 19:30

Sales 1 i 2. No recomanada per a menors de 12 anys.

MEDITERRÁNEO

Mediterraneo (Espanya, Grècia. 2021). 112 minuts.
Digital. Versió original en castellà.
Direcció: Marcel Barrena.
Intèrprets: Àlex Monner, Anna Castillo, Dani Rovira, Eduard Fernández, Sergi López, Patricia López Arnaiz…

Tardor de 2015. Dos socorristes, Òscar i Gerard, viatgen fins a l’illa de Lesbos, sota l’impacte que els ha causat la fotografia d’un nen ofegat en les aigües de la Mediterrània. Un cop arribats, descobreixen una realitat corprenedora: cada dia, milers de persones arrisquen les seves vides en el mar, fugint de conflictes armats, sense que ningú faci les tasques de rescat. Serà llavors quan, junt amb dos amics, creïn un equip de salvament per a fer front a la situació.

Divendres: 16:30 / 19:15 / 22:00
Dissabte: 16:30 / 19:15 / 22:00
Diumenge: 16:30 / 19:15
Dimecres: 16:30
Dijous: 16:30 / 19:15

Sala 2. No recomanada per a menors de 12 anys.

AMMERMOOR

Compositor: Gaetano Donizetti.
Direcció musical: Evelino Pidó.
Director d’escena: Laurent Pelly.
Escenografia: Chantal Thomas.

Enrico (Lord Henry Ashton) / George Petean
Lucia, la seva germana / Olga Peretyatko
Edgardo (Sir Edgar Ravenswood) / Juan Diego Flórez
Raimondo, educador de Lucia / Jongmin Park
Arturo / Lukhanyo Moyake
Alisa / Virginie Verrez
Normano / Leonardo Navarro

Gaetano Donizetti va escriure la partitura de Lucia di Lammermoor en 26 dies. Un fet força habitual en el compositor, si tenim en compte que se li atribueixen 71 òperes, creades entre 1816 i 1844. Seguint el camí iniciat per Rossini a La donna del lago, Donizetti es basà en un text de Walter Scott per a crear una obra amb un clar sentiment romàntic. La història de la rivalitat entre dues famílies i de l’amor secret entre la filla dels Ashton i el fill dels Ravenswood teixeix un argument on no hi falten les traïcions, l’esperit de venjança, la ira, l’amor pur i el pes dels compromisos socials i de poder, i que acaba amb un final tràgic.

Tot plegat va permetre a Donizetti crear una de les seves òperes més populars, almenys a partir de les interpretacions de Maria Callas i Joan Shuterland el passat segle, que potenciaren el dramatisme dels rols protagonistes. Considerada com una simple obra per a lluïment de sopranos de coloratura durant molt de temps, l’escena de la bogeria continua sent un dels millors passatges de la història del gènere i tot un repte per a la intèrpret.

Dimecres, 20 d’octubre. 20:00 hores.

Sala 1. Durada: 140 minuts.

TALES OF THE ACCIDENTAL CITY

Dotze entitats de solidaritat terrassenques, que treballen a Àfrica, han organitzat la campanya Àfrica en Positiu, que enguany pren el lema Àfrica té nom de dona. Del 16 al 30 d’octubre, diferents activitats donaran a conèixer la riquesa, l’emprenedoria i les fortaleses d’aquest gran continent. Tales of the Accidental City és una pel·lícula de ficció, rodada a Kenya per la directora gambiana Maimouna Jallow, que acaba de guanyar un premi al Dilicon Valley African Film Festival. La pel·lícula, que fou rodada durant el confinament, ens mostra a un heterogeni grup de persones que viuen a Nairobi, assistint a una classe virtual de gestió de la ira, via Zoom. A mesura que es van intercanviant les seves històries, apareixen conflictes més profunds de la seva vida i de la seva relació amb el govern local i l’entorn.

Cicle Àfrica en positiu. Àfrica té nom de dona.

Dimarts, 19 d’octubre. 19:00 hores.
VOSE. Entrada gratuïta.

Sala 1.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa