MónTerrassa
Un cartell de festa grossa pels 20 anys de Fira Modernista de Terrassa
  • CA

La Fira Modernista ja té cartell i és de festa grossa. Aquesta 20a edició està dedicada a la dansa, i per això, el ball n’és l’autèntic protagonista. L’estudi de disseny Suky&Co, dirigit per Montse Sucarrats, ha estat l’encarregat de plasmar aquesta idea, i ho ha fet inspirant-se en els “cartells publicitaris de l’època, com si fos un anunci d’aquell temps”, ha destacat en l’acte de presentació que ha tingut lloc aquest divendres, 11 de novembre.

La Fira no tindrà lloc fins als dies 6 i 7 de maig -s’avança el calendari amb motiu de les eleccions municipals- però Terrassa ja vol transmetre des d’avui mateix l’ambient de festa i alegria. Uns conceptes que Sucarrats ha tingut molt presents en l’elaboració del cartell. “Ens hem inspirat amb els artistes de cartells publicitaris de l’època, com els de Toulouse-Lautrec, però també amb Ramon Casas i els seus cartells d’Anís del Mono, plens de vistositat, color i fantasia”, ha subratllat l’autora.

Un homenatge a la dansa

Dues parelles ballant, amb uns vestits minuciosament recreats -amb l’assessorament del Museu Tèxtil de Terrassa- i enmarcats en un ambient incomparable: representa el saló dels miralls del Círcol Egarenc, la gran sala de ball de les classes pudents de l’època. Per Sucarrats ha estat una missió especial, “ha estat molt emocionant, és el meu homenatge a la dansa, ja que vaig estar ballant durant 39 anys a l’Esbart del Vallès. És un tema apassionant i que m’ha demanat fer recerca i treure l’inspiració de grans artistes”, ha destacat.

I per sobre de tot s’ha volgut transmetre també una idea d’anunci, de publicitat. Perquè la Fira Modernista vol arribar a encara més gent, vol créixer més i més. “Tenim ja una fira consolidada, amb una estructura bàsica molt ben travada, i les entitats s’hi aboquen moltíssim, aportant cada any noves propostes, però creiem que cal projectar la ciutat encara més enfora. Atraure més visitants i mostrar el nostre patrimoni”, ha dit el regidor de Turisme, Pep Forn.

Pel programa d’actes però caldrà esperar encara uns quants mesos, ja que encara s’estan rebent propostes i confeccionant espais. Només s’ha avançat que davant la coincidència de dates amb la Festa de la Santa Creu de la parròquia de la Sagrada Família, aquell diumenge la Fira traslladarà part de l’activitat en aquella zona, incorporant-la al seu programa.

Acte de presentació de la 20a Fira Modernista de Terrassa | Lluïsa Tarrida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa