MónTerrassa
Un cartell feminista i amb regust cinematogràfic per a la Festa Major
L'artista Alba Campillo, amb el regidor Amadeu Aguado i la model Irene Aguilar
L’artista Alba Campillo, amb el regidor Amadeu Aguado i la model Irene Aguilar | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

La Festa Major comença a bategar amb força a Terrassa. Després de conèixer els artistes estrella, ara ha tocat el torn de descobrir el cartell. Com en els darrers anys, ha estat fruit de la col·laboració entre l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa, l’Ajuntament de Terrassa i un estudi de disseny professional. Els alumnes són convidats a presentar els seus treballs, potenciant d’aquesta manera el talent emergent. L’experiència resulta inspiradora per a tothom, alumnes, professors i el professional convidat, com ha subratllat el directe del centre Ramon Alemany.

Enguany, l’obra escollida ha estat la presentada per Alba Campillo, estudiant de segon del cicle formatiu de Gràfica Publicitària. Aquesta egarenca de 22 anys va voler transmetre en el seu disseny diversos valors i fer clicades d’ullet: per una banda, al Parc Audiovisual de Catalunya a Terrassa, de l’altra, a la Terrassa més feminista. I tot, amb aire “de festa, i de convidar a la gent a participar-hi. Per això és una cara alegre, d’aspecte simpàtic”, segons ha manifestat la mateixa artista.

Moment en què s'ha destapat el cartell de la Festa Major 2018
Moment en què s’ha destapat el cartell de la Festa Major 2018 | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Campillo ha optat per un bust femení pintat de bronze, que ha posat cara la seva amiga i model Irene Aguilar, inspirada amb els premis cinematogràfics Goya. El toc cinematogràfic del cartell es complementa amb la tria de monuments emblemàtics “en forma de diadema, com la xemeneia de la Bòbila, el monument de la Dona Treballadora, la Masia Freixa, i un de menys habitual, la cúpula de l’església situada al Parc Audiovisual”. La faceta feminista, a més de l’elecció volguda d’un bust femení, també es troba amb el lema escollit “Ha arribat la Sra Terrassa”.

El tinent d’alcalde Amadeu Aguado ha posat en relleu que els valors que transmet el cartell “són plenament identificatius i compartits per aquest Ajuntament, som una ciutat oberta i orgullosa de la seva condició feminista” alhora que ha sentenciat que “el cartell té un esperit transversal i participatiu, perquè la Festa Major és una oportunitat per alliberar-nos de tot plegat”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Professor x a maig 25, 2018 | 19:03
    Professor x maig 25, 2018 | 19:03
    Molt postureig, perque després no poseu cap punt Feminista en tota la Festa Major, per cualsevol tipus d'agresió, i ja no parlem en l'espai Jove... On no hi ja cap suport destinat a dones que pateixes algun tipus de maltractament verbal, físic o masclisme. Com sempre, Ajuntament "Socialistes".

Nou comentari

Comparteix