El Carrer Major de Sant Pere, l'any 1934
El Carrer Major de Sant Pere, l’any 1934 | Fons Ragon – AMAT

!--akiadsense-->

L’origen del carrer Major de Sant Pere l’hem de cercar l’any 1574. Aleshores només es deia “carrer Major”, ja que no va ser fins quan el poble va agregar-se a la ciutat de Terrassa que es va veure obligat a modificar el seu nom, per la coincidència de nominació amb l’actual carrer Major, tal com ens recorda l’historiador Joaquim Verdaguer en el seu blog.

Des del 1574, com és obvi, el vial ha patit diverses modificacions. Enllà queda quan s’hi va instal·lar el primer establiment, una carnisseria, i un hostal a tocar de les esglésies de Sant Pere. A mitjans del segle XVII el carrer ja estava consolidat ja que en el cens de l’any 1637 informa que posseïa 23 cases i el terme de la parròquia de Sant Pere, 44 masies.

Durant els anys 40 i 50 del segle XX el carrer va esdevenir el pas obligat per la gent que vivien més enllà de la via del tren, principalment els obrers que es traslladaven a les fàbriques terrassenques. Per aquest motiu el carrer es va convertir en el que ara en diem un Carrefour: Casi cada casa es va convertir en un comerç. No és fins l’any 1959 que es van portar a terme millores al carrer Major. Després es procedí a instal·lar el clavegueram, i a empedrar el carrer Major i la plaça de l’església. L’any 2007 es va aconseguir que l’Ajuntament enllosés tot el carrer i que fos només per a vianants.

El carrer Major de Sant Pere amb el Casal de Sant Pere, als anys 50
El carrer Major de Sant Pere amb el Casal de Sant Pere, als anys 50 | Proc. Casal de Sant Pere

!--akiadsense-->

Comentaris

    Elfi Stadler. Octubre 17, 2021 | 15:29
    La foto no correspon Sant Pere.
    elfi.stadler39@gmail.com Octubre 17, 2021 | 15:35
    La foto no correspon a Sant Pere.

Nou comentari