MónTerrassa
Un carrer per anar més enllà de la via de tren

L’origen del carrer Major de Sant Pere l’hem de cercar l’any 1574. Aleshores només es deia “carrer Major”, ja que no va ser fins quan el poble va agregar-se a la ciutat de Terrassa que es va veure obligat a modificar el seu nom, per la coincidència de nominació amb l’actual carrer Major, tal com ens recorda l’historiador Joaquim Verdaguer en el seu blog.

Enllà queda quan s’hi va instal·lar el primer establiment, una carnisseria, i un hostal a tocar de les esglésies

Des del 1574, com és obvi, el vial ha patit diverses modificacions, canvis i actualitacions, que l’han anat modelant fins a aribar al que ara veiem. Enllà queda quan s’hi va instal·lar el primer establiment, una carnisseria, i un hostal a tocar de les esglésies de Sant Pere. A mitjans del segle XVII el carrer ja estava consolidat ja que en el cens de l’any 1637 informa que posseïa 23 cases i el terme de la parròquia de Sant Pere, 44 masies.

El carrer es va convertir en el que ara en diem un Carrefour

Durant els anys 40 i 50 del segle XX, el carrer va esdevenir el pas obligat per la gent que vivien més enllà de la via del tren -com s’acostumava a dir per situar-se-, principalment els obrers que es traslladaven a les nombroses fàbriques terrassenques. Per aquest motiu, el carrer es va convertir en el que ara en diem o associem al que podria ser una gran superfície: Casi cada casa es va convertir en un comerç. No és fins l’any 1959 que es van portar a terme millores al carrer Major. Després es procedí a instal·lar el clavegueram, i a empedrar el carrer Major i la plaça de l’església. L’any 2007 es va aconseguir que l’Ajuntament enllosés tot el carrer i que fos només per a vianants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa