MónTerrassa
Carlos Acosta porta la millor dansa contemporània cubana a Terrassa

El ballarí cubà Carlos Acosta porta a la Factoria Cultural de Terrassa la millor dansa contemporània de Cuba amb dues úniques funcions a Catalunya. El dia 3 de desembre a les 21:00h i 4 de desembre a les 20:00h el públic tindrà una oportunitat única per veure a ballar l’estrella internacional Acosta en la gira per l’Estat espanyol amb la seva companyia, Acosta Danza.

La figura mundial del ballet cubà només ha ballat al Teatro Real de Madrid i ho farà ara a Terrassa amb el duet “Mermaid“. El programa, aclamat per la crítica segons informa La Factoria Cultural, inclou també les coreografies “Satori“, del coreògraf cubà Raúl Reinoso, “Paysage, Soudain, la nuit”, del visionari coreògraf suec Pontus Lidberg i finalment acaba amb “Twelve”, una peça de dansa-esport de Jorge Crecis. Tot seguit es mostra un breu resum de cada coreografia, descrit per La Factoria Cultural de Terrassa.

Satori: En el budisme zen la paraula Satori refereix a la il·luminació espiritual. La coreografia de Raúl Reinoso il·lustra aquest viatge cap a l’interior des de diverses escenes abstractes: els interrogants inicials, la recerca, els estancaments, la derrota dels obstacles i, finalment, l’instant del coneixement, la troballa de la veritat, de la bellesa, la llum.

Mermaid: Carlos Acosta interpreta aquest duo creat pel belga Sidi Larbi Cherkaoui per a la companyia, sobre la música de Woojae Park i Erik Satie. La dansa contemporània abraça la clàssica per explicar la història d’una sirena, en què el vestuari i la llum s’apunten com a referències fonamentals.

Paysage, Soudain, la nuit: Pontus Lidberg s’apropa a la cultura cubana a través de la rumba, un gènere de música tradicional cubana d’arrels africanes. Prenent com a punt de partida la partitura de l’aclamat compositor cubà Leo Brouwer, Lidberg crea amb Stefan Levin una celebració de la joventut entre els capvespres i l’alba. A l’escenari s’utilitza la instal·lació artística Vientos (2017) de la cubana Elizabet Cerviño.

Twelve: Jorge Crecis coreografia un univers regulat per complexes permutacions matemàtiques i gràfiques, un risc real que posa a prova la resistència física i mental de dotze ballarins que han de fer mans i mànigues per aconseguir l’impossible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa