MónTerrassa
Cap de setmana doblement solidari per als Castellers de Terrassa
  • CA

Cap de setmana solidari dels Castellers de Terrassa. Dissabte, van col·laborar amb la iniciativa impulsada pels grups de cultura populars de Terrassa a benefici de l’illa de La Palma. Ho van fer amb una petita exhibició, amb dos pilars de 4, un dels quals aixecats per sota. A més, aprofitant, van participar en la campanya de donació de sang que feien al mateix Recinte Firal els Bombers.

I diumenge, IV edició de la Jornada Solidària, que té per objectiu teixir vincles amb diferents entitats i projectes socials de la ciutat i recaptar fons per a la seva tasca social. Enguany la Jornada va estar dedicada a la salut mental a través del projecte CSMA Egara Futsal, que combina l’esport amb la lluita contra l’estigma de la salut mental. Per això, el dia va començar amb un partit amistós entre membres de la colla blauturquesa i jugadors de l’Egara CSMA. Va finalitzar amb un empat a 3. Un cop finalitzat, va ser el torn d’una cercavila, amb Diables de la Maurina, grup batucada So-M Maurina i Matossers de Molins de Rei. Malauradament, la pluja va obligar a aturar-la a mig camí i traslladar-se al local del carrer Pasteur. Allà però va seguir la festa, amb l’actuació castellera dels Matossers de Molins de Rei, Castellers de Badalona i Castellers de Terrassa amb un pilar de quatre per cada colla.

L’actuació castellera va tenir aquests castells:

Castellers de Terrassa: pd4, 3d7, 4d7, 4d6p, pd5
Matossers Molins de Rei: pd4, 3d6, id3d6a, 3d6a, 4d6, pd4
Castellers de Badalona: pd4, 3d6, 4d6, pd4ps, pd4

Un cop finalitzada es va dur a terme el dinar popular solidari amb més de 250 persones. Després van donar inici els concerts programats, primerament a càrrec de Clau i Jona i finalment amb el dúo egarenc Lúa Cheia que va fer el tancament de la Jornada. Durant tota la Jornada es van poder adquirir les samarretes que des de la colla es van dissenyar especialment per a l’ocasió, amb l’objectiu de recaptar beneficis i donar visibilitat a la salut mental.

Des de la colla dels Castellers de Terrassa es valora molt positivament la Jornada. Elisabeth Arpal, presidenta dels del carrer Pasteur, explicava que “tot i els imprevistos i els canvis de plans degut a les inclemències meteorològiques la resposta de la gent ha sigut espectacular. Agraïm enormement a tothom que ha fet possible aquesta IV Jornada Solidària. Gràcies a les entitats que han participat per la seva infatigable ajuda en l’organització de la jornada sense oblidar-nos dels responsables del CSMA Egara Futsal que han estat implicadíssims des del dia que vam proposar-lis la jornada”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa