MónTerrassa
Canvis en el recorregut per la Cavalcalda de Reis a Terrassa
  • CA
Presentació de la cavalcada de Reis 2019 a Terrassa
Presentació de la cavalcada de Reis 2019 a Terrassa | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Novetats importants aquest any a la Cavalcada de Reis a Terrassa. Les principals, afecten al recorregut per on Ses Majestats saludaran i ompliran de caramels els infants (i adults). El Social, entitat organitzadora, ha introduït canvis en l’itinerari, alguns motivats per circumstàncies alienes i uns altres per voluntat pròpia. El pressupost global és de 110 mil euros, dels quals 50 mil els aporta l’Ajuntament de Terrassa, mentre que la resta són de patrocinadors i dels participants.

Així doncs, en concret, per una banda la finalització de la cavalcada dels Reis no serà al Raval de Montserrat -com fins ara s’havia fet- sinó a la plaça Vella. I per l’altre, els carruatges i patges no passaran pel carrer Portal de Sant Roc, sinó que pujaran per Unió, baixaran per Iscle Soler i retornaran a la Rambla. “El canvi d’ubicació de l’arribada a la plaça Vella és perquè considerem que el Raval havia quedat petit. Entre l’escenari i el pessebre, cada vegada hi cabia menys gent. La plaça Vella ens permet donar més visibilitat, fer la cavalcada més participativa i que tothom la pugui veure millor. Els Reis arribaran a l’escenari, ubicat sobre la tarima que ja hi ha de forma permanent, realitzaran els parlaments, i en comitiva i a peu, aniran fins al Raval per pujar al balcó on rebran les claus de la ciutat de la mà de l’alcalde Alfredo Vega”, ha explicat Jordi Ballarà.

Pel que fa al canvi de recorregut, l’origen es troba en el tall de vehicles al Portal de Sant Roc, que impedeixen que hi pugui passar cap carrossa. Així doncs, “perdrem uns 100 metres de recorregut, i afegirem dos girs nous i una baixada que haurem d’anar amb compte. Però el temps calculem que serà el mateix, començarem a les 18h i s’arribarà a la Vella a les 20h”, han manifestat des d’El Social. D’aquesta manera, també s’evitaran els problemes que es derivaven del pas dels carruatges pel carrer Gavatxons i, especialment, per la placeta de la Font Trobada.

Sense animals

L’inici serà a les 18h, des de la plaça Cadevall. Abans però els Reis hauran arribat (a les 16.45h) en helicòpter al camp municipal de Ca n’Anglada (San Cristóbal). Allà, els rebrà el patge Xiu-Xiu, que des de les 16h estarà recollint cartes i gaudint dels tallers pels infants que s’organitzaran i de l’animació a càrrec de Miki Giménez. En total, es mobilitzaran 400-450 persones per assegurar que la Cavalcada surti bé, mentre que hi haurà més de 700 participants i 9 bandes de música que els acompanyaran. Ballaràs ha informat que es repartiran 13 mil quilos de caramels i que un cop l’alcalde hagi lliurat les claus de la ciutat als Reis, hi haurà un petit castell de focs.

També com a novetat, enguany no hi haurà la presència de cavalls. Així ho ha anunciat l’alcalde Afredo Vega i ho ha corroborat Joan Moliné. Per motius de seguretat, tant de les persones com dels mateixos animals, s’ha optat per suprimir-ne la participació. “Es tracta d’anar-se adaptant als nous temps, tot mantenint un equilibri entre tradició i innovació”, ha subratllat Vega. Tampoc s’utilitzaran els dos cavalls per empènyer la carrossa del patge Xiu-Xiu.

Patge Xiu-Xiu

Justament sobre el patge Xiu-Xiu, Moliné ha recordat que arribarà el dia 26 de desembre, Sant Esteve, a les 18h a l’Estació del Nord. Des d’allà farà el recorregut tradicional per arribar fins al Raval, on els nens podran lliurar-li les cartes pels Reis. En l’acte de benvinguda de l’emissari Reial hi haurà el Ball de l’àliga i un petit parlament. Els dies previs a la cavalcada, el patge Xiu-Xiu ha incrementat aquest any les visites als districtes, clubs esportius i entitats, i també en farà una d’extra a l’Escola Pia de Terrassa. També enguany durant les visites del patge es repartiran polseres identificatives per als infants per tal d’evitar ensurts el dia de la Cavalcada.

Clica aquí per més Informació sobre les visites del patge Xiu-Xiu

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Maria Rosa a desembre 22, 2018 | 16:47
    Maria Rosa desembre 22, 2018 | 16:47
    La plaça Lluís Companys es la gran olvidada
  2. Icona del comentari de: Maria Rosa a desembre 22, 2018 | 16:47
    Maria Rosa desembre 22, 2018 | 16:47
    La plaça Lluís Companys es la gran olvidada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa