Roger Torné, un cantautor terrassenc del 1997, va obtenir el primer premi de la 42a edició del Concurs de Cançó de Salitja,  amb un tema anomenat “Després“.

L’any 1978 nasqué el Concurs de Cançó de Salitja, fruit de les inquitetuds musicals de la gent del poble amb la idea d’oferir a músics i cantants de qualsevol estil la possibilitat de donar a conèixer, en un escenari, la seva música. Tot i començar com un acte de caire popular i sense pretensions, aviat es va convertir en un punt de trobada de grups i cantautors de les comarques gironines i més endavant d’arreu dels Països Catalans. El Concurs de Cançó de Salitja ha vist passar pel seu escenari músics com Adrià Puntí (Umpa-pah), Marc Riera (Doctor Prats), Josep Thió, Gerard Quintana (Sopa de Cabra), Sanjosex, Jep Pradas (Sui Generis), Joan Amèric, The Gruixut’s, Bikimel, Teràpia de Shock, Joan Enric Barceló (Amics de les Arts), Miquel Abras, Pepet i Marieta, Cesk Freixas… i molts i molts altres.

– Spotify: https://open.spotify.com/track/4TrHdDpq0z1dcMiWBukJ5H?si=bd1707dade7e40f3

-Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AR82qQygbU0&ab_channel=RogerTorn%C3%A9

Palmarès

1978 Les Catalanes (Salitja) Rossinyol
1979 Insami (Pineda) Gavina
1980 Lluna Plena (Girona) El casament del Mar i el Cel
1981 Pin Daban (Girona) El Cargolet
1982 Miquel, Josep, Roser i Rosa (Girona) Poc a poc
1983 Ramon Casellas (Sant Hipòlit de Voltregà) Pell negra
1984 Albert (Sant Feliu de Guíxols) Records
1985 Ricardo Huerta (Barcelona) Le llamaban aventurero
1986 Sandra March (Sant Celoni) Memòries
1987 Joan Amèric (València) Amer
1988 Joan Colls i Sandra Roigé (Palamós) Mirall d’amor
1989 J. Colls i S. Roigé (Palamós) Quan la nit s’apaga
1990 Incògnit (Salitja) Eternitat
1991 Adelba Filbà (Mataró) Ondina
1992 Joan i Jordi (Palamós) Nits d’exili
1993 Esclops (Banyoles) Vents de l’enyor
1994 Korrefoc (Caldes de Montbui) Els dissortats
1995 Ferran i Jaume Vila i Tomàs González (Banyoles) Tu, tan sols tu
1996 Màgia Blanca (Arbúcies) Mirades
1997 SUSPÈS
1998 Doble via (Banyoles) Hostes d’aquest temps
1999 Doble via (Banyoles) Només depèn de tu
2000 Insípids (La Cellera de Ter) Enmig d’aquest carrer
2001 Catau (Sant Hilari Sacalm) Cara i Creu
2002 Frenètic (Santa Coloma de Farners) Segueixo intentant
2003 Uf! (Manresa) Radio Pastura
2004 Frenètic (Santa Coloma de Farners) Laberint
2005 6 de mel (La Cellera de Ter) Cançons de Polaroid
2006 Hemisferi Centre (Terrassa) Un Lloc
2007 The Gruixut’s (La Bisbal d’Empordà) Punt Diari
2008 Like a Gat (Barcelona) Assadegats
2009 Gonçal (Barcelona) Sempre amunt
2010 Rusó Sala (Roses) La meva terra
2011 Red Souls (Les Preses) Parla o calla
2012 Sense Sal (Terrassa) Cors de fusta
2013 Albert Solà (Sant Cugat del Vallès) Bon dia Texas
2014 Ian Sala (Roses) Els macarrons de la iaia
2015 Tona Gafarot (Llambilles) Adela
2016 Gerard Solano ( Palafrugell) Records
2017 Sergi Estella (Rubí) Màrtirs Quotidians
2018 Mamuts (Malla)Viatge a un desert
2019 Nicòmac (Badalona) Mare!

Nou comentari