MónTerrassa
Una cançó de Mabel Flores, emblema per un oci segur al Bages
  • CA

L’artista de Terrassa Mabel Flores ha estat l’encarregada de crear una cançó-manifest per a la campanya “Estimo la nit”, impulsada des del Consell Comarcal del Bages, per promoure un oci segur. L’estrena oficial serà el pròxim 20 de novembre al Teatre Casal Cultural de Sant Fruitós de Bages, a les vuit del vespre, on es podrà escoltar per primera vegada en el marc dels actes organitzats pel 25 de novembre a la comarca. La terrassenca es troba immersa en la presentació del seu segon àlbum, “Meraki”, del qual acaba de presentar el seu primer single, corresponent a la cançó “Mujer incendio”, i que manté l’esperit que tant la caracteritza de barreja de cançó d’autor i so mestís.

La consellera de l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages, Àdria Mazcuñán i Claret, explica que “volem que sigui la cançó inicial que soni a tots els concerts que es facin a la comarca perquè la gent la reconegui i se la faci seva”. La consellera afegeix que “la cançó servirà per fer explícit el compromís del municipi i de totes les persones assistents amb una festa lliure de qualsevol tipus de violències sexuals”.

“Estima la nit” aposta per realitzar formacions, en les quals es dona a conèixer els detalls del protocol davant les violències sexuals en espais públics d’oci, per al personal tècnic i polític de les regidories de les àrees de Cultura i Festes de tots els ajuntaments de la comarca bagenca. El document, que es va presentar a principis d’any, té la voluntat d’impulsar la feina que sestà fent des dels ajuntaments, serveis i entitats del Bages, per millorar-ne l’abordatge i la coordinació en el marc de les violències sexuals. El Consell Comarcal del Bages manifesta en un comunicat que manté “un ferm compromís per erradicar les violències sexuals, treballa per a la generació d’espais lliures i saludables en tots els àmbits, també en els espais d’oci i concretament en els d’oci nocturn, espais històricament molt masculinitzats i sobre els quals cal tenir una mirada específica”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa