MónTerrassa
Can Bosc de Basea de Terrassa, de masia amb molí a torres de pisos
Can Bosch de Basea
Can Bosch de Basea | Fons Ragon-AMAT

!--akiadsense-->

La masia que es pot veure a la imatge estava situada en l’actual plaça de Can Bosc de Basea al barri de Can Jofresa. Va ser enderrocada a finals dels anys seixanta del segle XX per edificar-hi les torres dels pisos de “la carretera de Rubí” o de Can Jofresa.

Com explica l’historiador Joaquim Verdaguer en el seu blog, la majoria de masies dels segles XV i XVI Terrassa van ser de nova planta amb l’ocupació de nous espais forestals transformats en terres de conreu que verificaren la transformació del paisatge terrassenc. La masia de Basea responia a aquestes característiques amb una distribució que marca la estructura arquitectònica del mas català del segle XVI. El mas de Basea presentava una façana presidida per una finestra gòtica amb detalls ornamentals i escaients arcades i columna central, situada sobre la porta principal. També disposava del típic rellotge de sol.

El mas disposava d’un molí prop de la riera del Palau, doncs a Can Bosch de Basea sempre foren moliners. El molí construït en el segle XIII, va ser derruït l’any 1878 arran la construcció de la carretera de Rubí.

Pots conèixer tota la història del Mas i de la família propietària clicant aquí.

Interior de Can Bosch de Basea
Interior de Can Bosch de Basea | Dibuix Mateu Avellaneda

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa