MónTerrassa
Es busquen fotografies en paper dels anys 1960 al 1990 de Terrassa
  • CA
plaça de Lluís Companys els anys 70
La plaça de Lluís Companys els anys 70 | Cristóbal Castro/AMAT

!--akiadsense-->

Des del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa, CEHT, s’ha posat en marxa el segon recull gràfic de Terrassa dels anys 1960-1990 per la col·lecció l’Abans de l’Editorial Efadós. L’Abans és una col·lecció que compta amb més de 100 volums editats. Recull la memòria i la fotografia històrica dels pobles de Catalunya i de les Balears entre el final del segle XIX i el segon terç del segle XX.

Cada un dels volums, dedicat a un municipi, té 824 pàgines amb un miler de fotografies i enquadernació de luxe. En relació amb els continguts, el recull gràfic s’estructura amb set blocs temàtics que presenten la vida quotidiana de la població des d’un vessant antropològic: els paisatges i els edificis de relleu, les festes, les entitats, les escoles, el treball i els esdeveniments històrics més importants de la població són alguns exemples dels temes que es tracten amb una presentació històrica inicial i els peus de fotografia que els il·lustren. És una oportunitat única de presenciar la metamorfosi que s’ha succeït a la nostra societat més propera durant el segle XX. Amb la col·lecció L’Abans, l’Editorial Efadós vol mostrar la història gràfica del municipi i recollir informació de primera mà dels cedents de les fotografies amb la intenció de preservar-la en tant que té un valor encomiable.

El CEHT s’encarregarà de recollir les fotografies i de preparar la part escrita de cada capítol. Les fotografies de les persones que les cedeixen seran digitalitzades en alta resolució i retornades a les propietàries. A més, aquestes fotografies també formaran part de l’Arxiu Històric de Terrassa per a formar part de la història de la ciutat. Així demanen ajuda per tal de poder recopilar fotografies de moltes famílies per poder fer un quadre complet de Terrassa.

La recerca seria de la següent manera:

Metodologia:

– El CEHT es posa en contacte amb les entitats i persones que ens puguin ajudar*.

– El CEHT es posa en contacte amb els propietaris de les fotografies*.

– Cita un dia per recollir les fotografies a més de prendre unes notes sobre elles*.

– Es posen les fotografies en un sobre i es classifiquen*.

– Personalment Efadós recull els sobres resseguint la traçabilitat mitjançant documents irebuts

– Efadós les digitalitza en HQ

– Personalment es tornen a portar a les persones documentalistes*.

Cessió: Les propietàries de les fotografies cedeixen a Efadós les imatges per a ser publicades al llibre fotogràfic i al Arxiu Municipal de Terrassa on restaran com a documents històrics per sempre. *Les persones de contacte que duran a terme la tasca de recopilació i transcripció de la història d’aquestes fotografies són: Anna Vila i Ana Belén Mesa. CEHT: [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa