MónTerrassa
Ballet de Catalunya s’instal·la en una fàbrica modernista de Terrassa
  • CA

!--akiadsense-->

Una nau modernista de Lluís Muncunill serà la seu de del Ballet de Catalunya i de la seva acadèmia. El “ Projecte BNC Ballet de Catalunya es troba actualment a la recerca del finançament per a procedir a la inversió d’adequació dels espais. Es tracta de la nau Albiñana-Ribas, situada entre els carrers de Cervantes i de Sant Gaietà de Terrassa.

La nau

Són 600 metres quadrats integrats al casc urbà de Terrassa, cedits per una mecenes principal en honor a la qual rep la seva denominació: Espai Albiñana Ribas . Seu d’una antiga fàbrica tèxtil de Terrassa, obra de l’arquitecte Lluis Muncunill (1868-1931) , amb una excel·lent ubicació i comunicació.

Aquesta nau disposarà de 3 aules de dimensions considerables: 200 m2, 130 m2 i 120 m2, amb una alçada i lluminositat òptimes, a la vegada de convertir-la amb un espai emblemàtic i encant particular gràcies al treball dels professionals que l’han projectat.

La fundació

La Fundació Ballet de Catalunya és l’entitat encarregada de la creació de la primera companyia de Catalunya de gran projecció nacional i internacional, a la vegada que una Acadèmia de Dansa orientada a formar ballarins professionals de primer nivell a casa nostra. L’inici de la seva activitat està previst pel mes de octubre de 2017 i llançament de les seves dues primeres produccions a desembre de 2017 i gener 2018.

La Fundació Ballet de Catalunya neix el 29 d’abril de 2016, amb la finalitat de posar-se a disposició del públic i institucions catalanes com a una eina de divulgació en sentit ampli de la dansa, entenent-la com a mare i base per a la formació integral dels futurs ballarins catalans.

El nou projecte consisteix en la instauració de dues noves institucions:

  • Una Companyia de dansa clàssica i contemporània, el Ballet de Catalunya, amb l’objectiu de retenir el talent sorgit de les nostres escoles, a la vegada de ser un centre d’atracció de grans ballarins procedents de qualsevol indret, i de dotar-la de la versatilitat i avantguardisme que implica incorporar els últims corrents en aquesta disciplina artística i explotar-la al seu màxim nivell i amplitud, abastant totes les arts escèniques en general.
  • Un centre de formació professional: l’Acadèmia del Ballet de Catalunya centrada en l’ensenyament de la dansa per a tota la societat i en concentrar el planter del nostre país per tal de oferir-li una plataforma educativa de primer nivell.

I com a principal i últim gran repte d’aquestes dues institucions es pretén realitzar una profunda tasca dirigida a la creació i formació de públic de dansa i de les arts escèniques, amb la finalitat d’assolir que no només sigui consumidor sinó també coneixedor, crític i educat envers aquesta disciplina.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a juliol 27, 2017 | 10:37
    Anònim juliol 27, 2017 | 10:37
    la cantonada del carrer de Cervantes és el més antic, del 1883

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa