La 23a edició del cicle Jazz a prop se celebrarà entre el 25 de gener i el 7 de març programant un total de 8 concerts gratuïts a diferents espais de la ciutat. Com en passades edicions, els Mercats Municipals es convertiran en l’escenari d’algunes de les actuacions previstes a la programació.

Així, dissabte 25 de gener el Mercat de Sant Pere acollirà la primera de les actuacions del Jazz a prop d’aquest any. Un cicle impulsat per l’Ajuntament de Terrassa amb l’objectiu de difondre, apropar i posar en valor un estil musical estretament vinculat a la ciutat de Terrassa. Per 4a edició, l’Associació de Músics de Jazz de Terrassa, MuJazzT, ha estat l’encarregada de la direcció artística de la programació.

La regidora de cultura, Rosa Boladeras ha volgut destacar que: “El cicle Jazz a prop portarà la música als diferents districtes de la ciutat i a uns equipaments que per unes hores es convertiran en l’escenari on artistes i públic trobaran un espai en el que poder compartir unes experiències musicals úniques. Un cicle que, amb la complicitat i el suport d’entitats i associacions del territori, ajuda a apropar a tothom un estil musical que forma part del dia a dia i de la història cultural de la nostra ciutat a través d’una programació, àmplia, variada i de qualitat”.

Casi el mejor trio de tu vida

Casi el mejor trio de tu vida | Cedida

Programació de concerts

Entre l’oferta musical d’enguany, destaquen joves valors del panorama jazzístic local com Anna Jané, que juntament amb artistes com Gemma Plans i el seu quintet compartiran escenari amb figures d’una dilatada trajectòria dins del món del jazz nacional i internacional.

El primer concert, que servirà d’obertura a aquesta 23a edició del Jazz a prop s’ha programat el dissabte 25 de gener a les onze del matí al Mercat de Sant Pere i anirà a càrrec de Casi el mejor trio de tu vida, una formació que barreja diferents estils musicals amb bases de jazz dixieland. El mateix dissabte a les vuit de la tarda, el Centre Cívic Municipal Francesc Macià (rbla. de Francesc Macià, 189) acollirà el concert de The Newbop Jazz Sextet, una formació que compta amb sis músics de llarga trajectòria i compromís amb el jazz que presentaran una actuació amb una àmplia gamma d’estils, des del funky al swing passant pel latin jazz.

Dissabte 1 de febrer a les vuit de la tarda el Centre Cívic Municipal Maria Aurèlia Capmany (av. d’Àngel Sallent, 55) serà l’escenari de l’actuació de Al·lana, una formació que proposa un viatge a través de diversos estils musicals com el jazz, el pop, el folklore o la creació de temes propis.

Dissabte 8 de febrer a les vuit de la tarda, al Centre Cívic Municipal Montserrat Roig (av. de Barcelona, 180) serà el torn del concert de Mar Vilaseca Trio Feat, que oferirà al públic assistent un repertori que destaca per un estil musical molt influenciat pel jazz però en el que també trobarem pinzellades de gospel o soul.

El divendres 14 de febrer a les set de la tarda, al Centre Cívic Municipal Alcalde Morera (pl. de Can Palet, 1) està programada l’actuació de Jim Snidero Quartet. Un concert en el que el públic podrà gaudir del millor jazz de la mà de la formació liderada per Jim Snidero, reconegut com un dels millors músics de jazz de la seva generació, acompanyat en aquesta ocasió per Jordi Farrés, Ignasi González i Roger Gutiérrez.

Dissabte 29 de febrer a les vuit de la tarda els Gili – Romani hot jazz cats portaran el seu jazz clàssic al Casal Cívic de Sant Pere (pg. del Vint-i-dos de Juliol, 337). La formació oferirà els temes del seu disc “Revolutionary Blues” on interpreten, amb el seu estil, blues i temes típics del jazz dels anys 20, 30 i 40 a Nova Orleans, Xicago o Nova York.

Mar Vilaseca Trio Feat

Mar Vilaseca Trio Feat | Mar Vilaseca Trio Feat

Dissabte 7 de març, a les 11 del matí, els visitants i el públic assistent al Mercat de la Independència podran gaudir de l’actuació dels Dixy Fly Fish, un quintet que interpreta l’estil dixieland de forma molt particular i amb unes actuacions en les que es barregen estils com el swing, el pop o el rock and roll.

La 23a edició del cicle Jazz a prop finalitzarà el dissabte 7 de març al Casal de Can Boada (c/ de Joan d’Àustria, 11). A les nou de la nit està programada l’actuació de Gemma Plans Quintet. Un concert on la vocalista terrassenca presentarà el seu nou projecte musical. Un treball que recull els principals estils i artistes que han marcat la seva trajectòria a través de noms com Ella Fitzgerald, Chick Corea, Paul McCartney o Stevie Wonder, entre altres.

Nou comentari