MónTerrassa
Arrenca el 38 Festival de Jazz amb l’aniversari del Club de Jazz
  • CA
Children of the Light
Children of the Light | cedida

!--akiadsense-->

Aquest dimecres dia 6 (20h) arrenca oficialment el 38 Festival de Jazz Terrassa, del 6 al 24 de març, amb el concert inaugural protagonitzat per la jove cantant Marina Tuset.

A partir d’aleshores, dinou intensos dies eclipsaran la ciutat de Terrassa i comarca amb 23 concerts que completen fins a 60 activitats relacionades amb el gènere del jazz. Fidel a l’essència del Festival, a Terrassa es presenten els tòtems del moment, creadors amb personalitat i clàssics del jazz modern que són sinònim de contemporaneïtat.

60 anys del Club de Jazz Terrassa

El proper dijous 7 la Nova Jazz Cava tindrà el privilegi de rememorar bona part de la trajectòria al llarg dels 60 anys d’història del Club de Jazz Terrassa —secció de l’entitat Amics de les Arts i Joventuts Musicals— amb alguns dels seus protagonistes i testimonis en primera persona.

Presentat per l’entranyable Valentí Grau, “Un viatge pel 60 aniversari” farà un recorregut a través de les imatges per alguns dels moments més significatius des de la seva constitució l’any 1959. L’acte, que també inclourà un petit col·loqui, repassarà la història jazzística local des dels seus antecedents fins al moment actual i farà un reconeixement a la constància i treball de moltes persones que han contribuït al manteniment del jazz en viu.

La celebració culminarà amb un concert intergeneracional —Terrassa Jazz Ensemble— que reunirà fins a deu dels màxims representants del jazz cuinat a la ciutat, des dels pioners que iniciaren la seva activitat musical coincidint i col·laborant amb el naixement del Club, fins a la nova fornada de músics que han gaudit del llegat històric d’aquest gènere a Terrassa i que contribueixen al seu rellançament.

Children of the Light i Kenny Barron, concerts estel·lars del cap de setmana

La baterista i compositora Terri Lyne Carrington colidera a tres bandes, amb Danilo Pérez i John Patitucci, Children of the Light, sota l’estela del cèlebre saxofonista i compositor Wayne Shorter. Amb una història compartida actuant amb Shorter i entre ells, aquests tres virtuosos de la bateria, piano i contrabaix, respectivament, abracen el missatge del seu mentor i presenten composicions pròpies.

Aquesta historia musical de comunió és fàcilment detectada a l’escenari en una conversa a tres bandes d’un alt nivell d’improvisació col·lectiva. Girs inesperats de músics incomparables al servei d’una formació on cadascú manté la seva pròpia personalitat.

El recital a la Nova Jazz Cava és el primer d’un llarga gira de 17 concerts durant el mes de març.

Figura cabdal i un as del piano, Kenny Barron rep el Premi Jazzterrasman 2019 en un concert amb el seu quintet. Universalment considerat com un dels principals exponents del piano jazz contemporani i posseïdor d’un estil refinat, articulat i imaginatiu que prové de l’Escola de Detroit, Barron ha treballat a festivals, concerts i clubs de jazz de tot el planeta des de la dècada dels anys cinquanta.

En el seu darrer àlbum, Concentric Circles (Blue Note, 2018) s’hi troben 8 temes de creació pròpia a més de noves interpretacions de la música de Thelonious Monk, Lenny White o la bossa nova brasilera de Caetano Veloso.

A Terrassa, Kenny Barron s’estrenava l’any 1994 en concert a la Nova Jazz Cava que ha acollit, fins ara, un total de nou actuacions d’aquest mestre de la pianística.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa