MónTerrassa
Anna Clariana (Capdidata): “És un plaer que la ciutat et tingui en compte”

L’artista Anna Clariana ha estat escollida com una de les 13 candidates a ser Capgròs de l’Any. La terrassenca destaca per tenir obres publicades des de l’any 1980 a les principals editorials del país i de l’estat espanyol (Cruïlla, Barcanova, Vicens Vives, Bromera, Anaya, Círculo de Lectores, etcètera), tant en l’elaboració de llibres de text com en albums il·lustrats. A més, també compta amb un munt de col·laboracions en revistes (Cavall Fort, Barçakis, Mil Dimonis, Mi bebé y yo…) i publicitat.

És membre de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya. Va començar la seva carrera professional en el camp del disseny gràfic, amb estudis de disseny gràfic a l’Escola Eina i dibuix a l’Escola d’Arts Aplicades de Terrassa. Va anar ampliant el sector dins del camp també de la publicitat i màrqueting. Al llarg de la seva trajectòria professional ha estat reconeguda amb diferents premis, com ara el Premi de Pintura Jove (Terrassa, 1980), Premi cartell de Festa Major (Terrassa, 1981 i 1996), Premi cartell Saló del llibre infantil i juvenil (OEPLI, 1998), o Premi Parcir (Manresa, 2007). Compagina el seu treball d’il·lustradora amb la docència, exposicions individuals i col·lectives, i xerrades formatives i lúdiques.

Món Terrassa ha parlat amb ella perquè ens expliqui com afronta aquesta nominació.

Com et vas assabentar que eres Capdidata?

Per un amic.

Sorpresa? 

Va ser una sorpresa, no m’ho esperava.    

I et fa il·lusió?

Si. És un plaer que des de la ciutat et tingui en compte.

Què penses que ha valorat el jurat del Casinet de l’Espardenya? 

Suposo que valoren la meva trajectòria professional com a il·lustradora.         

 Què creus que pots vendre o explicar per fer-te mereixedora de la distinció?   

Sóc bastant dolenta venent-me com a producte, però si algú té ganes de votar-me i no s’ha decidit, que repassin la meva biografia.   

Què són per a tu els Capgrossos de l’any?

Crec que si t’escullen com a Capgròs és un gran reconeixement personal.

Creus que pots guanyar? I si guanyes, què faràs?

No ho contemplo. De moment m’acontento en ser capdidata.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa