MónTerrassa
Anècdotes i records de cultura popular després de la dictadura a Terrassa
  • CA

Aquest any, a Terrassa se celebra una sèrie d’aniversaris d’esdeveniments molt importants pel que fa a la Cultura Popular i festiva de la ciutat, com ara els 40 anys del Carnestoltes, els 35 del Capgròs de l’Any o els 25 del Laberint d’Arcàdia. La ciutat també està d’enhorabona per les noves iniciatives sorgides com la proposta d’una nova figura en el bestiari de la ciutat, l’Aliga de Terrassa, o la Cercavila Infantil de Festa Major, promoguda des de la mateixa Coordinadora de Grups de Cultura Popular.

Així doncs, des de la Coordinadora d’entitats de cultura popular de Terrassa aprofiten l’avinentesa per organitzar aquest dijous, dia 11 de maig, una xerrada i fer una mica de memòria de com es va activar i es va fer renéixer tot plegat, és a dir, un recorregut del moviment de finals dels 70 i principis dels 80 que va generar aquesta recuperació. La conferència serà a les vuit del vespre a la Societat Coral Els Amics (Pantà, 57) i comptarà amb la participació d’activistes i creadors dels nous grups de Cultura Popular, entre ells l’actual Director General de Cultura Popular de la Generalitat, Lluís Puig, o Jordi Labòria, regidor en aquells anys i primer Capgròs de l’Any.

L’objectiu és fer una tertúlia planera i distesa, plena de bon humor i divertida, tot recordant fets, vivències i anècdotes de com es van viure aquells orígens del que després ha esdevingut “una de les expressions més rica i diversa de la Cultura Popular i Festiva del país”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa