MónTerrassa
Allau d’inscripcions al festival de cinema “One Shot” de Terrassa

Allau d’inscripcions al festival de cinema “One Shot” de Terrassa. Organitzat per la Societat Coral Joventut Terrassenca (Corovell), enguany se celebrà del 20 al 25 de novembre, i ja es coneixen moltes de les obres que lluitaran per alçar-se amb el guardó. El certamen internacional de Pla seqüència ha rebut a data d’avui -11 de setembre- més de 1.200 pel·lícules, de les quals una mica més d’un centenar opten al premi. Tanmateix, després d’una primera selecció, el jurat se n’ha quedat amb 47.

“La varietat d’estils i les temàtiques fan créixer el certamen amb autèntiques meravelles representades en un sol pla seqüència”, afirmen des de l’organització. Destaquen que han arribat films procedents de 98 països diferents. I com ja és habitual, és des de l’Iran on es rep més participació, un total de 124 obres; seguit de l’Índia, amb 122. Corovell també ha volgut ressaltar que s’han incrementat les inscripcions des de l’Estat espanyol, amb 101 obres inscrites. Itàlia i França són els altres dos països on el One Shot té més adeptes.

Una quarantena de països seleccionats

Finalment, les obres que opten a Premi (a l’espera de tancar inscripcions el pròxim 25 de setembre) són de: Republic of Korea, United States, Turkey, India, Mexico, Islamic Republic of Iran, New Zeland, Australia, China, Syrian Arab Republic, Portugal, Germany, United Kingdom, Argentina, France, Ukraine, Puerto Rico, Italy, Brazil, Israel, Spain, Malaysia, Lebanon, Taiwan, Morocco, Netherlands, Cameroon, Bangladesh, Sri Lanka, Irelan, Greece, Rwanda, Russian Federation, Pakistan, Portugal, Peru, Poland, Slovenia i Uruguay.

En l’acte de presentació de la nova edició, des de la Societat Coral van afirmar que es mantindria la categoria “junior”, on els estudiants de Terrassa van quedar molt ben classificats l’any passat. El certamen accepta curtmetratges de qualsevol part del món i de cineastes de qualsevol nacionalitat sempre que siguin pel·lícules en pla-seqüència sense talls. “És un espai cultural que vol promoure el cinema i la creativitat fent èmfasis en la tècnica del pla seqüència com a forma d’entendre el setè art”, subratllen i aquest principi s’ha mantingut el llarg del temps.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa