MónTerrassa
Adrià Font celebra 600 concerts de jazz a Terrassa
  • CA

L’edició número 40 del Festival Jazz Terrassa enfila la recta final. Aquest dijous, dia 10 de juny, la Nova Jazz Cava acollirà un dels concerts més especials. El baterista Adrià Font (Terrassa, 1945) torna a casà. Serà a les 21h i ho fa amb les entrades ja exhaurides. És un dels impulsors del jazz a Terrassa, membre fundador del Club de Jazz d’Amics de les Arts i JM, va col·laborar en la construcció de la primera Jazz Cava del carrer Sant Quirze, escenari on va participar en multitud de concerts. Deixeble d’Art Blakey i admirador apassionat d’Elvin Jones, la seva bateria ha acompanyat a Tete Montoliu, Eric Peter, Dave Schniter, Bill Coleman, Lou Bennet i un llarg etcètera.

A més, ocupa el número 1 del rànquing dels concerts organitzats per Jazz Terrassa. Des de la primera actuació amb The Blue Angels l’any 1963 als Amics de les Arts i fins l’actualitat, el seu encomanadís beat ha acompanyat a grans músics de la història del gènere marcant en paral·lel el pols de la trajectòria del club egarenc. Són ja 600 concerts. Una xifra rodona digne de celebrar de forma especial.

D’ànima inquieta, és un apassionat de la muntanya i l’alpinisme. Habitualment se’l pot trobar al seu taller de reparació d’aparells electrònics des de fa 60 anys. Va ser escollit Premi Jazzterrasman 2009 i és un dels terrassencs triats amb un Capgròs a la vitrina de la ciutat, des de l’any 1999.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa