MónTerrassa
El 37 Festival de Jazz Terrassa aixeca la persiana amb concerts internacionals
  • CA
Émile Parisien & Vincent Peirani | Jazz Cava

!--akiadsense-->

Avui, dimecres 7 de març (20.00), arrenca oficialment el 37 Festival de Jazz Terrassa amb el concert inaugural protagonitzat pel trio de Gabriel Amargant. Amargant és un dels saxofonistes i clarinetistes més prolífics i versàtils del panorama actual. Presentarà Aire (FSNT, 2018), un treball que recull les darreres composicions pròpies del músic d’Argentona.

Jazz europeu d’alta volada i el principal jazz vocal nord-americà

“Belle Époque”, dijous 8 / 22 h

El primer concert internacional del certamen es pronostica com un dels més atrevits i trencadors. Músics de l’any a França, el jove tàndem format per Émile Parisien al saxo soprano i Vincent Peirania l’acordió recreen composicions que juguen amb la tradició del gènere alhora que experimenten i improvisen amb un marcat toc d’autor molt propi del jazz francès.

Nnenna Freelon, divendres 9 / 22 h

Vint-i-tres anys després del seu debut al Festival de Jazz Terrassa, la trajectòria de Nnenna Freelonés digne d’admiració. Distingida amb multitud de premis i reconeixements internacionals, Freelon compagina el jazz amb la interpretació en diverses pel·lícules, la composició, la docència i fins i tot la direcció artística teatral.

Músics catalans de primer nivell i la pedrera més prometedora

Marca de la casa, es presenta una nit amb doble concert a la Nova Jazz Cava (10 març) protagonitzat per alguns dels artistes de primera línia de l’escena catalana: Albert Bover, Marco Mezquida i Irene Reig.

Duo Nosferatu, dissabte 10 / 22 h

Amb un repertori lliure i eclèctic, Albert Bover i Marco Mezquida mostren els diversos interessos musicals que els commouen: estàndards de jazz, composicions originals, peces de clàssica i música llatina o brasilera. Aquestes són algunes de les pinzellades de Live at Sunset (autoeditat, 2016), un àlbum en directe testimoni d’una nit de jazz al club gironí l’any 2015.

Irene Reig “Views”, dissabte 10 / 23 h

La Irene forma part de la fornada de músics formats a Europa i als Estats Units, deixebles d’artistes reconeguts internacionalment. Acompanyada del seu saxo alt, el concert de la jazzwomanbarcelonina servirà per desgranar el seu primer treball discogràfic 100% repertori original, Views(Discmedi, 2017). L’àlbum compta amb la col.laboració del seu mestre John Swana, qui arriba especialment des de Filadèlfia i interactuarà en el concert del festival a la trompeta i amb el sempre original Electronic Valve Instrument, EVI.

JazzJove Non Stop, diumenge 11 / 18 h

En els darrers 17 anys el Festival de Jazz Terrassa ha donat veu la pedrera de músics de casa nostra oferint-los l’escenari de la Nova Jazz Cava per foguejar el seu aprenentatge. Una marató de combos que reunirà fins a 4 propostes adscrites a escoles del territori català:

Jazz Band de Viladecavalls / Small Miller Band de l’Escola Municipal Cal Moliner de Sallent / Combo Black & Blue i Combo Ensemble B del

Conservatori Municipal de Música de Terrassa

Podeu consultar el programa de mà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa