MónTerrassa
30 espectacles a la temporada de tardor de LaFACT Cultural de Terrassa
  • CA

Una trentena d’espectacles omplen la graella de la temporada de tardor de LaFACT Cultural. De diferents línies: dansa, música, concerts, tributs, familiars, màgia i teatre.

Una programació variada i per als diferents tipus de públic i sensibilitats artístiques.

Entre les propostes destaca l’estrena d’una producció de dansa de LaFACT Cultural, Carmen, el musical del Tricicle Forever Young, tributs a Abba, Dire Straits i Mecano, i musicals infantils com Encanto i la Dàmaris Gelabert. El teatre tindrà una presència destacada amb rostres coneguts com Bruno Oro, Joan Pera i la producció de TV3 amb Àngel Llàcer, El Llop.

La temporada passada (febrer-juliol 2022) ha estat la temporada de la recuperació del públic superant els 11.000 espectadors i amb un 65’5% d’ocupació de mitjana.

L’estrena de Carmen (12 i 13 de novembre) és una de les novetats de la 39a Temporada BBVA de Dansa. Es tracta d’una producció de LaFACT Cultural que compta amb la música en directe de l’Orquestra Simfònica del Vallès i els ballarins Sergio Bernal, Giada Rossi i Cristo Vivancos. Degut a la impossibilitat de viatjar, se suspenen les funcions del Ballet de Samara i se substituirà per Laura Alonso Ballet Company (10 de desembre), companyia fundada per la filla d’Alicia Alonso, mítica figura de la dansa clàssica i del Ballet de Cuba.

El Ballet de Geòrgia interpretarà El Llac dels cignes (1 d’octubre), hi haurà actuacions de flamenc amb les companyies de Jesús Carmona (29 d’octubre) i Alejandro Lara (27 de novembre) i dues propostes d’aires contemporanis, les estrelles internacionals Lucía Lacarra i Mathew Goldwing (15 d’octubre) i la companyia de Carolyn Carlson que es despedeix dels escenaris (5 de novembre).

Música

La Temporada Simfònica de LaFACT Cultural i l’Orquestra Simfònica del Vallès comptarà amb tres grans títols: La Patètica de Txaikovski (7 d’octubre), les bandes sonores d’Ennio Morricone & Nino Rota (25 de novembre) i tancarà amb el tradicional Concert de Sant Esteve
(26 de desembre), un festival de valsos i polques que des de ja fa 33 anys té lloc en aquest auditori.

Concerts, tributs, musicals

Veurem tributs a Mecano (16 d’octubre), ABBA (6 de novembre) i Dire Straits (2 de desembre). Strad, el violinista rebel ens va sorprendre amb el seu primer espectacle a LaFACT l’any passat i ara torna amb un nou espectacle on es reprodueix un avió i l’escenari es converteix en un aeroport (23 de setembre). El cantant Manu Guix (21 d’octubre) torna aquesta vegada acompanyat d’una banda de cinc músics i presenta el seu nou disc Moments. Un dels espectacles més esperats és també Forever Young (25 de setembre), després d’11 anys separats, el Tricicle s’ha tornat a unir per fer aquesta comèdia musical que ja va fer gira l’any 2011 acumulant quasi 500 funcions i més de 200 mil espectadors.

Familiars

El més d’octubre es reprogramarà una altra vegada l’exitós musical mexicà Coco (8 d’octubre) i l’endemà la mateixa companyia portarà Encanto (9 d’octubre), la història protagonitzada per Mirabel i que recentment ha estat portada al cinema.

Per Nadal les famílies tindran de nou dues cites imprescindibles: El Trencanous (17 i 18 de desembre), interpretat per PAR en Dansa i el Circ de l’Any (8 de gener) de la mà de l’associació terrassenca Tub d’Assaig 7.70. La reconeguda cantant infantil Dàmaris Gelabert (29 de gener) posarà punt i final a la temporada de tardor amb un nou espectacle Mou el cos, un conjunt de cançons i coreografies de diversos estils basades en les seves cançons més populars i d’altres de noves.

Màgia

La màgia sempre hi és present a la temporada, fa uns anys ens va venir Dakris (3 de desembre) i ara torna amb el seu últim espectacles iReality i també veurem al Mag Lari (28 de gener) que porta per segona vegada Una nit amb el Mag Lari després d’exhaurir les
entrades el març passat.

Teatre

El teatre i els monòlegs ha anat prenent molta força a la programació i aquesta tardor ho fa amb rostres molt coneguts tant a Catalunya com en l’àmbit espanyol. El popular colaborador d’El Hormiguero (La Sexta), El Monaguillo (10 de setembre), presentarà un monòleg com també ho farà Quim Masferrer (22 i 23 d’octutbre) amb una nova edició de Bona Gent, David Guapo (30 d’octubre) repetirà espectacle, Joan Pera (2 d’octubre) representarà un xef en hores baixes a Master Xof, i Bruno Oro (4 de desembre) desgranarà les seves experiències en¡ el seu primer viatge a Nova York.

Una de les novetats més esperades serà l’obra Terra Baixa (24 de setembre), nascuda arran del programa de TV3 El Llop on Àngel Llàcer ha convertit una companyia d’actors amateurs en una companyia professional. A Terrassa hi farà parada amb dues funcions, una d’elles ja exhaurida.

Exposicions

Dues grans exposicions recolliran l’essència de tres artistes catalans; Eugeni Forcano (1926- 2018) amb una selecció de les millors fotografies algunes d’elles inèdites, i veurem un diàleg entre Romà Vallès i Evarist Vallès, dos artístes que comparteixen any de naixament, cognom i un mateix llenguatge artístic: l’informalime.

Al novembre s’inaguraran dues exposicions més d’artistes emergents en el camp de la fotografia i que formen part del Festival Internacional de Fotografia Contemporània, Emotiva; Àlex Domènech portarà el seu treball sobre els drets i les llibertats de la comunitat LGTBQI+ Skin i es presentarà també una exposició col·lectiva d’artistes gallecs i portuguesos, Postepisteme que posen de manifest el seu compromís amb la dissidència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa