MónTerrassa
25 funcions de dansa, per a la nova temporada del Centre Cultural Terrassa
  • CA
Un espectacle del Ballet de l’Òpera de Viena
Un espectacle del Ballet de l’Òpera de Viena | Cashley Taylor

!--akiadsense-->

La 37a Temporada BBVA de Dansa portarà al Centre Cultural Terrassa portarà 25 funcions de 14 companyies nacionals i internacionals en aquesta nova edició entre les que destaquen el Ballet de l’Òpera de Viena, el Ballet Nacional d’Espanya i el Ballet de l’Òpera d’Innsbruck. També s’estrenaran aquest 2020 mundialment les propostes escèniques del Ballet de Barcelona, companyia formada per membres de l’antic Ballet de Catalunya amb altres ballarins i artistes; Crea Dance Company by Maria Rovira i Habemus Corpus. Adrià Fornés, director del Centre Cultural Terrassa, ha assenyalat que combinen “allò que garanteix un públic” i que són títols coneguts, però també propostes “noves i més arriscades”.

Una gala del Ballet de l’Òpera de Viena obrirà la temporada l’1 i 2 de febrer, un programa del repertori clàssic i modern d’aquesta companyia dirigida per Manuel Legris, figura del Ballet de l’Òpera de París. La jove companyia barcelonina IT Dansa (22 de febrer) presentarà la premiada ‘Wad Ras’, la peça ‘The Prom’, creada per Lorena Nogal, ‘In Memoriam’, i ‘Whim’, que parla sobre el caos de la societat moderna. També s’han programat títols clàssics amb orquestra en directe com el Ballet i l’Orquestra de Sant Petersburg que interpretaran ‘Giselle’ (14 i 15 de març).

Un dels plats forts serà l’actuació del Ballet Nacional d’Espanya (28 i 29 de març) amb el seu homenatge a Mario Maya. Com ha explicat el festival, el programa també inclou una visió global de la dansa espanyola. L’actuació significarà l’estrena del nou director de la companyia, Rubén del Olmo, a Catalunya. Enric Gasa, coreògraf i director del Ballet de l’Òpera d’Innsbruck, presenta, el 24 i 25 d’abril, ‘La Tempesta’, una versió d’aquesta obra de Shakespeare com ja va fer amb ‘Macbeth’ i ‘Somni d’una nit d’estiu’.

'El trencanous' de la nova companyia Ballet de Barcelona
‘El trencanous’ de la nova companyia Ballet de Barcelona | Centre Cultural de Terrassa

!--akiadsense-->

Ballet de Barcelona i OSV

La nova companyia Ballet de Barcelona actuarà el 9 de maig amb ‘Suite Carmen’, un títol que sobre un món de seducció i baralles a causa d’un conflicte amorós. Una obra de l’òpera de Georges Bizet coreografiada pel cubà Alberto Alonso. Per altra banda i fora de la temporada, Ballet de Barcelona interpretarà l’espectacle familiar ‘El trencanous’. L’Orquestra Simfònica del Vallès interpretarà ‘La 9a’ de Beethoven interpretada per Crea Dance Company by Maria Rovira (22 i 23 de maig). La producció és un encàrrec del Centre Cultural Terrassa a Maria Rovira.

El director i coreògraf català Miquel G. Font presentarà la seva última producció ‘Amnea’ (12 de setembre) amb la companyia neo-contemporània Habemus Corpus. Un espectacle que combinarà música electroacústica amb música sacra. Per altra banda, la 3a edició de la Gala de Ballarins Catalans al Món tindrà lloc el 10 i 11 d’octubre al Centre Cultural Terrassa.

Jivoy Dance Company, amb la participació de primers ballarins i ex-ballarins del Teatre Mariinsky, oferiran el 25 d’octubre un programa que mostrarà coreografies clàssiques de Txaikovski i Petipa i peces contemporànies de Ilia Jivoy. Mentre, la formació israeliana Kibbutz Contemporary Dance Company presentarà el 7 i 8 de novembre el seu treball ‘Asylum’. El Malandain Ballet Biarritz interpretarà el 28 i 29 de novembre les coreografies ‘Sirènes’, ‘Estro’ i ‘Nocturnes’. El Ballet i Orquestra de l’Òpera de Samara interpretaran ‘El llac dels cignes’ el 12 i 13 de desembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa