MónTerrassa
138 obres lluiten pel 16è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí
  • CA
L'exposició de les obres que aspiren al Premi es poden veure al Centre Cultural de Terrassa
L’exposició de les obres que aspiren al Premi es poden veure al Centre Cultural de Terrassa | CCT

!--akiadsense-->

A partir d’aquest dijous i fins al 6 d’octubre ja es poden veure les 20 obres finalistes de la setzena edició del Premi BBVA de Pintura Ricard Camí. Enguany s’han presentat 138 obres d’artistes catalans o bé residents a Catalunya. El veredicte de l’obra guanyadora es donarà a conèixer el proper dimarts 17 de setembre a les 19h.

Convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de BBVA, és un dels premis més ben dotats del panorama actual de certàmens artístics, amb una assignació de 12.000 euros per a l’artista i 8.000 euros que es destinaran a la promoció i projecció de l’obra de l’artista a través d’una exposició individual també al Centre Cultural Terrassa, posteriorment podrà ser itinerant.

El jurat, que s’ha renovat aquest any, ha estat format per:

● Cèlia del Diego, presidenta de l’Associació Catalana de Crítics d’Art i directora del Centre d’Art La Panera

● Teresa Blanch, historiadora de l’art, crítica i comissària

● Montse Badia, directora artística de Cal Cego

● Pere Llobera, artista

● Adrià Fornés, director del Centre Cultural Terrassa

Tots els membres del jurat han valorat la diversitat de tècniques emprades, el procés de creació de l’obra i la trajectòria de cada un dels artistes. Entre les obres destaca la varietat de la temàtica (paisatge, figuració, abstracció) així com els materials emprats que van des de l’oli, la tinta, la cera o el guix i en suports ben diferents: fusta, tela, metacrilat o ferro.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa