MónTerrassa
12 hores de música reggae a Terrassa
  • CA

Terrassa es prepara per viure 12 hores de música reggae amb el retorn del festival Reggara. La jornada de música jamaicana tindrà lloc el pròxim dissabte dia 17 de setembre al Parc de Vallparadís. En concret, serà de 12 del migdia fins a les 12 de la mitjanit, i l’espai concret és La Muntanyeta.

Organitzat i gestionat per l’entitat cultural sense ànim de lucre Malalts de Reggae, el festival comptarà amb la participació de fins a cinc artistes, amb sorpresa internacional inclosa.

Reggara es planteja en aquesta cinquena edició consecutiva recuperar el format tradicional. I és que en les dues últimes edicions, les restriccions derivades de la pandèmia de la Covid-19 van impedir que es pogués fer com tocava. Per això, enguany, la jornada serà a l’aire lliure i completament oberta i gratuïta a tota la ciutadania. Dotze hores de reggae fet sonar mitjançant tocadiscos directament de discs de vinil a través d’un mur d’altaveus al més pur format Soundsystem.

Amb la participació de l’estrella Gladdy Wax

El cartell del Reggara 2022 presenta una bonica sorpresa vinguda de terres britàniques. Comptarà amb la participació de Gladdy Wright (Birmingham), també conegut amb els sobrenoms de Gladdy Wax i Vinyl Fingers. És un selector i DJ anglès, que porta més de quaranta anys dirigint el seu propi Sound System. Destaca per haver contribuït a la promoció de la música jamaicana i el rhythm & blues a tot Anglaterra, molt especialment amb la seva participació anual al Notting Hill Carnival on el seu sound System és una de les atraccions més destacades.

No estarà pas sol, per l’escenari de La Muntanyeta també hi passaran els DJ’s convidats: Kusasi Sound (Sant Feliu de Llobregat), Lluís Nutty (Barcelona), els DJs residents Malalts de Reggae (Terrassa) i la trombonista Alba Pujals (Rubí).

Gladdy Wax punxarà al festival Reggara de Terrassa

Homenatge a un dels fundadors del Reggae

D’altra banda, com cada any, aquesta jornada musical homenatja una figura rellevant de la música jamaicana i aquest cop ho fa a una de les persones cabdals de la història de la música jamaicana Clement “Coxsone” Dodd.

Clement Seymour Dodd va néixer a Kingston l’any 1932 (enguany es compleixen 90 anys del seu naixement) i va destacar pel seu talent musical. Malgrat haver estat músic i DJ, la seva tasca revolucionària la va realitzar en el món de la producció. Fundador del Sound System Downbeat i de l’estudi de gravació Studio 1. Va ser un dels pilars indiscutibles en l’aparició de la música moderna jamaicana i de la independència musical i cultural de l’illa tant de la metròpoli britànica com de la influència per proximitat dels EUA. Dintre del seu local de gravació es va gestar a principis dels anys seixanta l’ska, el primer ritme pròpiament jamaicà i que seria la base dels ritmes posteriors: rocksteady, reggae, dub, etc. estils musicals en els que “Coxsone” Dodd també va ser un dels fonaments. Va morir, finalment, l’any 2004.

Les dades

Nom de l’esdeveniment: Reggara Coxsone Dodd Memorial 2022

Data: 17/09/2022

Horari: de 12:00h a 24:00h

Ubicació: Parc de Vallparadís – Espai La Muntanyeta – Terrassa

Artistes: Gladdy Wax + Kusasi Sound + Lluís Nutty + Alba Pujals + Malalts de Reggae

Organitza: Malalts de Reggae amb la col·laboració d’Ajuntament de Terrassa


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa