MónTerrassa
Els Minyons descarreguen el 3 de 9 amb folre per la Diada de la Colla
  • CA

Eufòria i alegria pel Minyons de Terrassa després de descarregar el primer 3 de 9 amb folre de la temporada aquest migdia per la celebració de la XLIII Diada de la Colla. La Plaça Vella s’ha omplert de gom a gom per tornar a viure aquesta gran jornada després de dos anys en blanc degut a la pandèmia de la Covid-19, una diada molt especial on els malves han aconseguit l’objectiu que s’havien fixat per aquesta data i pel qual han treballat amb molt esforç i constància al llarg d’aquesta setmana i tota la temporada.

La colla terrassenca ha estat acompanyada pels Castellers de Sant Cugat i pels Castellers de Sants. En la primera ronda, els malves han començat descarregant el 4 de 8; i els de Sants i els de Sant Cugat han descarregat el 5 de 7. Ha estat en la segona ronda quan els Minyons han descarregat el tant esperat 3 de 9 amb folre, el primer castell de 9 de la temporada que ha fet que els terrassencs i terrassenques aplegats a la plaça no paressin d’aplaudir i cridar d’alegria. Per la seva banda, els de Sants han descarregat el 4 de 8, el seu segon castell de 8 de la temporada; i els gausacs han descarregat el 4 de 7 amb agulla després d’un intent desmuntat. En tercera ronda, els terrassencs han descarregat el 2 de 8 amb folre, els barcelonins el 7 de 7, i els santcugatencs el 4 de 7. Per acabar la diada, els Minyons han realitzat un pilar de 6 i un pilar de 5, els borinots 4p4, i els gausacs 3p4.

A part del castell de 9, la novetat d’aquesta diada és que la colla ha emès en directe la diada a través del nou canal de Twitch que ha obert l’entitat. Aquesta retransmissió ha comptat amb el suport de Parlem Telecom i ha anat a càrrec del periodista i minyó Joaquim Albalate, juntament amb la participació dels Lauzeta Folk, el primer canal de Twitch en català verificat i en dels més vistos amb la nostra llengua. Aquesta retransmissió ha apropat els castells a molta més gent gens entesa en aquest món.

Així doncs, els malves acaben la temporada amb la gran satisfacció d’haver recuperat els castells de 9. Un molt bon final per una temporada tant estranya marcada per la Covid-19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa