MónTerrassa
Els Castellers de Terrassa tornen a la feina reclamant més suport pel món casteller
  • CA

Després d’haver aturat els assajos a principis de juliol degut a l’increment de casos de Covid, els Castellers de Terrassa tornen a la feina. La setmana passada van reprendre els assajos amb grups bombolla de 25 persones, tal i com marca l’actual protocol de la pràctica castellera, per encarar la Diada d’Emili Miró que se celebrarà aquest diumenge 12 de setembre.

Els castellers retran homenatge al seu fundador Miró amb una actuació de pilars al Raval de Montserrat a les 12h. Un cop finalitzada l’actuació, els blau turquesa es tornaran a dirigir al seu local per a fer el dinar de germanor i gaudir d’un concert de Tons i Sons. A més, aquell mateix dia al local de l’entitat s’hi trobaran les imatges de l’exposició fotogràfica “Avi Emili, 40 anys del seu llegat” que es podrà veure posteriorment a les biblioteques de la ciutat.

Però aquesta no serà la seva primera actuació després de tornar als assajos. El passat diumenge la colla va visitar a les persones residents de la llar residencial de Sant Llàtzer, on van fer una actuació amb l’objectiu d’apropar els castells arreu. Tot i les limitacions, des de la colla valoren positivament aquesta actuació, remarcant l’excel·lent tracte rebut per part de la residència i les persones que hi viuen.

Els Castellers de Terrassa durant la seva actuació a la llar residencial de Sant Llàtzer | Castellers de Terrassa
Els Castellers de Terrassa durant la seva actuació a la llar residencial de Sant Llàtzer | Castellers de Terrassa

Aquesta represa als assajos ve condicionada altra vegada per les restriccions que té el món casteller degut a la pandèmia. Des de la junta de l’entitat afirmen que “els castells són una activitat segura i que les colles estan fent tot el possible per a que la pràctica no suposi un risc pels seus integrants”. Tot i així lamenten el poc suport que estan tenint per part de les administracions i demanen que tinguin en compte les seves necessitats i s’elaborin protocols específics.

“Ens és molt difícil treballar en aquestes condicions, les colles ens reinventem i busquem totes les opcions per a poder mantenir el caliu social però ens cal el suport institucional per a poder exercir la nostra pràctica i no perdre massa social que, en definitiva, és el motor de la colla” explica Elisabeth Arpal, presidenta dels Castellers de Terrassa. La colla espera que en breus els grups d’assaig puguin ser més amplis per a poder reprendre la seva pràctica amb la major normalitat possible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa