MónTerrassa
Bergants del Campus Terrassa tornen a plaça dos anys després
  • CA

Els Bergants del Campus Terrassa han tornat aquest dijous a actuar, pràcticament dos anys després de fer-ho per última vegada. La colla verd llima ha organitzat a la plaça del Campus la seva VI Diada d’Hivern, després d’una pandèmia que l’ha obligat a aturar totalment la seva activitat, com a la resta del món casteller.


La colla universitària egarenca ha assolit els dos castells de sis bàsics, el 3 de 6 i el 4 de 6, i el 5 de 5, a més d’un pilar de 4 d’entrada i dos pilars de 4 de sortida. Tots els castells, descarregats de manera molt solvent, portaven una gran part de castellers que s’estrenaven i que, en alguns casos, no havien fet mai castells en una plaça abans.

Bergants del Campus Terrassa tornen a plaça dos anys després
Bergants del Campus Terrassa tornen a plaça dos anys després


Aquesta renovació ve forçada per la mateixa idiosincràsia de les colles universitàries: estan formades per persones de la comunitat universitària, essencialment estudiants, i per tant hi ha una forta rotació dels membres de la colla, que s’ha vist accentuada després de dos anys en què no s’han pogut incorporar ni formar noves persones.


Les restriccions per la pandèmia, entre altres circumstàncies, també han provocat que no es poguessin realitzar els assajos amb normalitat i que comencessin unes setmanes més tard del que és habitual. Per això mateix, la colla considera molt positiva aquesta tornada a l’activitat i ha celebrat amb molt entusiasme aquest pas cap al retorn dels Bergants al màxim nivell dels castells universitaris.


Pel què fa a les colles convidades, els Arreplegats de la Zona Universitària han tornat a les places amb una gran actuació: el 4 de 7, el 3 de 7 i el 4 de 7 amb pilar. Els Xoriguers de la Universitat de Girona han sortit de plaça amb el 3 de 6, el 2 de 5 i el 4 de 5, i els Trempats de la Universitat Pompeu Fabra, en una diada accidentada, amb el 3 de 6 i amb un intent de 5 de 6 i dos intents desmuntats: el 4 de 6 amb pilar i el 4 de 6.


A més dels castells, abans d’iniciar l’actuació s’han descarregat dos pilars de 4 per reivindicar, unànimement, el rebuig a les violències patriarcals i masclistes amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones.


Com és habitual, un cop acabats els castells, també ha tornat la vessant social de les diades universitàries, amb una jornada de germanor entre les quatre colles i una festa conjunta, tot i que adaptada a les mesures exigides per preveure contagis de Covid-19.


RESUM: VI Diada d’Hivern dels Bergants del Campus Terrassa
Bergants del Campus Terrassa: P4, 4de6, 3de6, 5de5, 2P4
Arreplegats de la Zona Universitària: P4, P4, 4de7, 3de7, 4de7p, P5, 2P4
Trempats de la Universitat Pompeu Fabra: P4, 3de6, i5de6, id4de6p, id4de6, P4
Xoriguers de la Universitat de Girona: P4, 2de5, 3de6, 4de5, P5, 2P4

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa