MónTerrassa
Un llibre descriu com eren les famílies a Castellbisbal entre els anys 1572 i 1830
  • CA

L’Ajuntament acaba d’editar el llibre Castellbisbal, dos segles i mig d’estudi demogràfic (1572-1830), escrit per F. Xavier Riera Hernández, doctor en Història Moderna per la Universitat de Barcelona i llicenciat en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona.

La publicació fa una anàlisi de l’evolució demogràfica a Castellbisbal al llarg de l’època moderna i les primeres dècades de l’edat contemporània, aprofundint en aspectes com la natalitat i la mortalitat, la immigració i altres detalls de les condicions de vida a la vila entre els anys 1572 i 1830. Fonamentalment, la recerca ha estat basada en la consulta de documents del fons de la Parròquia de Sant Vicenç, dipositats a l’Arxiu Històric Diocesà de Sant Feliu de Llobregat.

El llibre Castellbisbal, dos segles i mig d’estudi demogràfic (1572-1830) es pot adquirir per un preu de sis euros al Museu de la Pagesia i a la llibreria La Barretina. També es pot descarregar la versió digital gratuïta de la publicació a www.castellbisbal.cat/estudidemogràfic, un espai creat al portal web de l’Ajuntament on, a més, es poden consultar els annexos del llibre amb moltes dades estadístiques i es pot visualitzar el vídeo de l’acte de presentació de l’estudi, que es va fer el passat 20 d’abril i que va comptar amb la participació de l’autor i de dos especialistes en demografia històrica.

Acte de presentació del llibre de la 3a Beca de Recerca sobre la història de Castellbisbal, el passat 20 d’abril | Aj. Castellbisbal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa