MónTerrassa
Onze detinguts en un operatiu antidroga amb presència a Castellbisbal
  • CA

Un total d’onze persones han acabat detingudes en un macrooperatiu antidroga que tenia presència a Castellbisbal. L’operatiu es va iniciar a finals de l’any 2021, en una primera intervenció al mes de gener que va portar els agents de la Policia Nacional Espanyola a la localitat vallesana. Aleshores, van ser detingudes dues persones, d’origen albanès, com a responsables d’una plantació de marihuana indoor. A l’habitatge, se’ls va trobar més de 1.260 plantes i més de 32 kg de cabdells ocults.

Va ser arran d’aquí que la unitat d’investigació conduïda per agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona, i de la Comissaria de Cornellà de Llobregat, va poder començar a estirar el fil fins aconseguir, ara, acabar amb una xarxa criminal dedicada al cultiu i distribució de substàncies estupefaents, i que operava a tres de les quatre províncies catalanes. En tres fases -l’última de les quals al mes de maig d’aquest 2022- s’ha acabat amb una desena de detencions. La investigació continua oberta i no es descarten noves inspeccions i connexions.

De Castellbisbal al Vendrell

A partir de les detencions de Castellbisbal, i amb la informació obtinguda allà, es va tenir coneixement que hi havia una segona plantació a la localitat del Vendrell, a Tarragona. D’aquesta manera, es va aconseguir intervenir en una finca unifamiliar i dues persones més, també de nacionalitat albanesa, van acabar detingudes. La relació amb Castellbisbal era evident. En aquest operatiu es va desmantellar només la infraestructura i la maquinària de cultiu, ja que la marihuana ja havia estat recol·lectada i comercialitzada.

Es tractava d’un habitatge de quatre plantes i grans dimensions, situada en una zona residencial als afores del nucli urbà. Els detinguts havien creat diferents habitacles on es distribuïen les plantes en funció del seu estadi de creixement, així com zones de recol·lecció, tractat i envasat. Una cadena ben organitzada per optimitzar el màxim el cultiu.

Operatiu contra el tràfic de drogues a Castellbisbal i Caldes de Malavella | Policia Nacional

Del Vendrell a Caldes de Malavella

Finalment, la tercera fase de l’operatiu va conduir-los fins a Caldes de Malavella, a Girona, on set persones, totes ciutadans albanesos, van acabar detingudes. Aquesta darrera actuació va tenir lloc a finals del passat mes de maig on es va descobrir una nova plantació de marihuana en un immoble ubicat a la urbanització de Can Carbonell. Més de 76 kg de cabdells i 122 plantes va ser el decomís realitzat. També es va trobar maquinària i estris per a la climatització, filtrat i processament de la droga cultivada.

Tots onze detinguts se’ls investiga com a presumptes autors d’un delicte de tràfic d’estupefaents, pertinença a grup criminal i defraudació de fluid elèctric (ja que les plantacions s’alimentaven de forma fraudulenta amb la llum punxada als comptadors generals).

Operatiu contra el tràfic de drogues a Castellbisbal i Caldes de Malavella | Policia Nacional

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa