MónTerrassa
Nou pas per construir els col·lectors del nord-oest de Castellbisbal

El projecte de construcció dels col·lectors del sector nord-oest del municipi de Castellbisbal ha fet un nou pas endavant. Un cop acabada la fase d’expropiació dels terrenys per on passarà la nova xarxa de sanejament i depuració d’aigües, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ho té tot a punt per iniciar els tràmits de licitació de les obres.

La construcció d’aquests col·lectors són unes obres molt desitjades, que per causes alienes han patit diversos endarreriments. Els treballs haurien d’haver iniciat l’any 2020 però l’arribada de la pandèmia de la COVID-19 va paralitzar la tramitació i el procés d’expropiació dels terrenys s’ha allargat més del previst.

Superats aquests entrebancs, ara la previsió de l’AMB és iniciar les obres durant l’any vinent, una notícia que ha estat celebrada per al govern municipal ja que subratllat “suposarà una important millora per a la població de Can Santeugini, Costablanca, Ca n’Oliveró i Colònia del Carme, donat que són les zones del municipi que actualment no estan connectades a un sistema de tractament d’aigües residuals”.

Planta i xarxa de clavegueram

L’obra dels col·lectors del sector nord-oest consta de dues parts. D’una banda, l’AMB construirà un sistema general per a la recollida d’aigües residuals i la seva conducció fins a la planta de tractament (col·lectors en alta). D’altra, l’Ajuntament es farà càrrec de la construcció d’una xarxa de clavegueram que connecti els diferents nuclis residencials amb el sistema general de l’AMB (col·lectors en baixa).

En total, es calcula que els treballs tindran un cost de més de 9 milions d’euros dels quals el consistori està previst que n’aporti prop de 4.200.000 mentre que la Generalitat finançarà la resta. L’Ajuntament de Castellbisbal, però, ha aconseguit una subvenció extraordinària de l’AMB, que aportarà un total de 835.000 euros per contribuir al finançament d’aquestes obres, reduint així la seva aportació inicial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa