Durant la sessió extraordinària del ple municipal de Castellbisbal celebrada aquest dijous s’ha aprovat una moció de resposta a la sentència condemnatòria que dilluns va dictar el Tribunal Suprem sobre els fets de l’1 d’octubre. El document, redactat a proposta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), ha estat aprovat amb els vots a favor d’ERC, Junts per Catalunya i Alternativa. El PSC ha votat en contra, la CUP s’ha abstingut i Ciutadans s’ha absentat del plea l’hora de fer el debat i la votació d’aquest punt de l’ordre del dia.

La moció aprovada denuncia que “les forces polítiques de l’Estat han estat incapaces de fer ús del diàleg com a instrument de resolució del conflicte” i reivindica el fet que “en democràcia votar no és cap delicte” i que “les idees no es jutgen”. Per aquest motiu, el document manifesta “el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem amb relació al judici de l’1 d’octubre i la causa independentista, constatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la població de Catalunya”.

El text també reclama “la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques” i exigeix “l’amnistia de tots ells i elles, i de tots els exiliats i exiliades, com a reconeixement de l’absència de cap delicte vinculat a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i a qualsevol altra acció política celebrada durant els dies previs i posteriors a aquesta data”.

Finalment, la moció mostra el compromís amb el dret d’autodeterminació “com a dret en virtut del qual resoldre el conflicte polític existent, per via democràtica i pacífica” i es reafirma en el “caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català”.

Nou comentari