Acte de comiat a les víctimes de la pandèmia a Castellbisbal

Acte de comiat a les víctimes de la pandèmia a Castellbisbal | Aleix Mateu

El 24 de juliol, Castellbisbal va celebrar un acte de comiat de les persones que han perdut la vida durant els mesos de confinament per la pandèmia de la Covid-19 i per a les quals no s’havia pogut fer cap cerimònia pública per les restriccions imposades per les autoritats sanitàries. Va ser un acte molt sentit i emotiu que es va celebrar al parc de l’Ermita i tot i que la celebració de l’acte va ser una proposta de l’Ajuntament, van ser les mateixes famílies que havien perdut algun familiar entre els mesos de març i juny les qui van organitzar-lo.

L’acte va comptar amb la lectura de diversos textos (alguns d’ells aportats pels mateixos familiars i amistats) i també es van interpretar algunes peces musicals. A més, les famílies van proposar que es plantés un arbre en record de totes les persones que ens han deixat durant el confinament i l’estat d’alarma. Recollint aquesta proposta, l’Ajuntament va optar per plantar una olivera perquè, tal com es va dir en la lectura d’obertura de l’acte és un arbre fort, robust i a la vegada, sensible i delicat; emblema del paisatge mediterrani i símbol de pau, de llum i de vida eterna.

Diversos veïns i veïnes del poble van voler participar en aquest acte de record i, en aquest sentit, hi va haver persones que es van oferir per llegir textos o poesies i també es va comptar amb la participació voluntària de dos professors de l’Escola de Música que van interpretar diverses peces musicals.

Nou comentari