MónTerrassa
VÍDEO | Cremen piles i piles de cartró d’una empresa de Castellbisbal
  • CA

Cremen piles i piles de cartró d’una empresa a Castellbisbal. Aquest divendres, dia 20 de gener, cap a dos quarts de quatre de la tarda (15.35), els serveis d’emergència han rebut l’avís d’incendi des d’una fàbrica ubicada a la localitat vallesana. La nau industrial es troba concretament al carrer Potassi, i es tractaria de l’empresa RDM Barcelona Cartonboard. Ràpidament s’han activat els Bombers de la Generalitat i Mossos d’Esquadra, a més del SEM.

Fins a dotze dotacions de Bombers, amb reforços vinguts des de localitats veïnes com Terrassa o Castellbisbal, estan treballant en aquest incendi, que a hores d’ara continua cremant i que es preveu que ho faci durant encara diverses hores més, segons fonts del cos d’emergències han informat a Món Terrassa. El foc s’ha originat a la part exterior de la nau -que no ha quedat afectada-, per causes que encara s’estan investigant.

Les piles de paper i cartró incendiades es troben al pati, i és en aquí on se centren tots els esforços. L’empresa ha destinat una màquina retroexcavadora per anar fent les piles de paper cada cop més petites i d’aquesta manera ajudar a remullar-les i extingir totalment les flames. Bombers però ja avisa que això serà una feina minuciosa i de llarga durada, fins que quedi tot totalment inundat.

No consta que hi hagi cap persona ferida ni que cap treballador hagi hagut de ser atès, malgrat la gran fumera i les flames espectaculars que han sortit del pati. Tampoc ha calgut que s’activés cap pla d’emergències especial. El foc es troba controlat però queda lluny encara de poder donar-se per extingit.

Comprada per una empresa italiana el 2018

Reno de Medici és una empresa italiana que va adquirir el 100% del fabricant de cartró estucat per envasos Barcelona Cartonboard. La compra al fons privat alemany Quantum Capital Partners es va oficialitzar al juny de 2018 i va incloure la fàbrica que es trobava ubicada a la localitat de Castellbisbal. Es va parlar d’una quantitat que rondada els 47 milions d’euros, amb deute inclòs. RDM és el major productor italià de cartró estucat amb fibra reciclada, i el segon a tot Europa. Té sis fàbriques més (Itàlia, França i Alemanya), i en els darrers anys ha continuat la seva expansió i optimització de producció i vendes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa