Imatge de les urbanitzacions de Costablanca i Can Santeugini, les més grans de les que integren el sector nord-oest de Castellbisbal
Imatge de les urbanitzacions de Costablanca i Can Santeugini, les més grans de les que integren el sector nord-oest de Castellbisbal | Miquel Montfort

!--akiadsense-->

Les obres dels col·lectors de sanejament i depuració d’aigües residuals del sector nord-oest de Castellbisbal començaran al 2020. En concret, es construirà un sistema de clavegueram que garantirà el correcte tractament de les aigües de les urbanitzacions d’aquella zona (Can Santeugini, Costablanca, Ca n’Oliveró, Can Nicolau de Dalt i Colònia del Carme).

En línies generals, les obres consten de dues parts. D’una banda, la Generalitat, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), construirà un sistema general per a la recollida de les aigües residuals i la seva conducció fins a la planta de tractament (col·lectors en alta); i d’altra, l’Ajuntament es farà càrrec de la construcció d’una xarxa de clavegueram que connecti els diferents nuclis residencials amb el sistema general de l’ACA (col·lectors en baixa).

La construcció dels col·lectors costarà més de 9 milions d’euros, dels quals l’ACA n’aportarà 4.700.000. De la seva banda, l’Ajuntament haurà d’invertir 4.340.000 euros per finançar la part de les obres que és competència municipal. En conjunt, serà una de les inversions més importants que s’hauran dut a terme a Castellbisbal en els darrers anys.

Cronologia

La xarxa de sanejament del sector nord-oest està pendent des de que es va iniciar la construcció d’urbanitzacions en aquesta zona del municipi. Des del primer moment, l’Ajuntament va haver de prioritzar la dotació dels diferents serveis i equipaments que també eren bàsics i de primera necessitat per a les persones que hi vivien com, per exemple, pavimentar els carrers, construir voreres, instal·lar enllumenat públic, l’abastament d’aigua potable, la recollida de residus, la neteja viària o el transport públic urbà.

Tanmateix, la construcció dels col·lectors ha estat una necessitat sempre present i, durant aquest mandat, l’equip de govern l’ha situat com una de les prioritats. D’aquesta manera, es va aconseguir el compromís de la Generalitat per construir la seva part de la canalització i s’estan fent també gestions perquè l’Àrea Metropolitana de Barcelona assumeixi totes les tasques per materialitzar el projecte, cosa que garanteix que la infraestructura es pugui posar en funcionament tan aviat com finalitzin les obres.

Nou comentari