MónTerrassa
A concurs el servei de les línies L1 i L2 d’autobús a Castellbisbal
  • CA

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha tret a concurs el servei de les línies L1 i L2 de l’autobús urbà de Castellbisbal. Aquesta licitació forma part del conveni de col·laboració signat amb l’Ajuntament a principis d’any, segons el qual l’AMB ajudarà a finançar el transport públic urbà, una despesa que fins ara assumia íntegrament el consistori. En total, l’AMB ha previst destinar 4,2 milions d’euros a la licitació del servei d’ambdues línies, que actualment està en fase de revisió de les ofertes presentades.

El contracte, que tindrà un durada de cinc anys, permetrà implementar millores progressivament a partir de l’any vinent, “com ara l’increment de freqüències durant el mes d’agost o augmentar les expedicions a les urbanitzacions”, exposen en un comunicat. També es preveu posar en marxa una prova pilot per incorporar un servei de transport públic a demanda i renovar la flota de vehicles per models més sostenibles.

Tot i així, comuniquen que ja s’ha realitzat diverses millores als autobusos urbans: “Increment dels títols amb tarifació social, instal·lació de noves marquesines i properament les derivades de la nova licitació del servei”. 

El dèficit s’elevarà a 850.000€

Amb les millores previstes en les línies L1 i L2 s’elevarà fins els 850.000€ el dèficit d’aquest servei, que actualment és de prop de mig milió d’euros anuals. Amb el conveni, també està previst que l’AMB assumeixi, a partir de la nova concessió, el 66% d’aquest dèficit, que fins ara és finançat cada any íntegrament per l’Ajuntament.

Noves marquesines als autobusos

L’AMB també ha començat a instal·lar un nou model de marquesines. De moment, les parades del bus de l’estació de Rodalies de RENFE, la del Castell de Benviure i la de l’avinguda Molins de Rei, tocant a plaça Catalunya, ja compten amb les noves marquesines, que són “més confortables, més sostenibles i més accessibles”. La intenció de l’AMB és, durant els propers anys, renovar progressivament totes les parades de bus que hi ha al municipi, substituint les marquesines per aquest nou model.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa