MónTerrassa
Castellisbal rep 3 milions d’euros per finançar el transport públic
  • CA

Castellbisbal ha aconseguit més de 3 milions d’euros per finançar el transport públic. Això ha estat possible després que l’Ajuntament aprovés un conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en el qual es detallava que l’entitat assumiria el 66% del dèficit (que serien més de tres milions d’euros en els pròxims sis anys) que generen les línies del bus L1 (Bus de l’Estació) i la L2 (bus de les urbanitzacions). Fins ara, era el Consistori qui assumia la despesa íntegrament, ara es farà càrrec només del 33% restant, el que suposa uns 280 mil euros anuals de mitjana.

Tanmateix, l’acord amb l’AMB deixa fora les dues línies interurbanes que també estan subvencionades per l’Ajuntament: la L66 (a Sant Andreu de la Barca), la C6 (a Rubí) i la línia que porta a l’Hospital de Terrassa que continuaran com fins ara.

Gràcies a la inversió de l’AMB, es podran implantar millores en el transport públic, que començaran a fer-se efectives a partir del segon semestre de l’any 2022. Entre els canvis previstos hi ha l’increment del servei de la L1 durant el mes d’agost o l’augment de les expedicions a la línia L2a (Can Santeugini i Costablanca). També es preveu posar en marxa una prova pilot per incorporar un servei de transport públic a demanda i que, en una primera fase, farà el recorregut entre l’Estació de Renfe i les urbanitzacions de Can Costa, Can Campanyà i Santa Teresita, els caps de setmana i dies festius.

Pel que fa als vehicles, es preveu adquirir tres nous autobusos híbrids (dièsel-elèctric) i es disposarà d’un vehicle de reserva. A més, s’instal·laran pantalles d’informació a les persones usuàries i càmeres de videovigilància als vehicles.

El conveni es va aprovar en el Ple municipal del mes de novembre amb els vots a favor d’AC, PSC, CS i JxC; l’abstenció d’ERC i el vot en contra de la CUP.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa