MónTerrassa
Castellbisbal, segon municipi de més de 5.000 habitants amb el PIB més elevat de Catalunya
  • CA
Polígon industrial de Castellbisbal
Polígon industrial de Castellbisbal | Aj. Castellbisbal

!--akiadsense-->

Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), hi ha 10 municipis de més de 5.000 habitants amb un producte interior brut per habitant que supera el doble del de la mitjana de Catalunya l’any 2018. Martorell, amb 113.000 euros per habitant, segueix sent el municipi amb el PIB per càpita més elevat de Catalunya, seguit de Castellbisbal, amb 94.600 euros. La resta de municipis que doblen la mitjana catalana són la Canonja, Sant Esteve Sesrovires, Parets del Vallès, Lliçà de Vall, Celrà, Polinyà, Sant Fruitós de Bages i el Prat de Llobregat. A l’altre extrem, dos municipis tenen un PIB per habitant inferior als 10.000 euros: Santa Margarida de Montbui (9.400 euros) i Badia del Vallès (7.700 euros).

Els resultats comarcals mostren que la Ribera d’Ebre, amb 49.400 euros per habitant, i el Barcelonès, amb 39.500 euros, són les comarques amb el PIB per habitant més elevat de Catalunya, un 55% i un 24% superiors a la mitjana catalana, respectivament. La resta de comarques amb un PIB per habitant superior al de la mitjana catalana són: Aran, el Tarragonès, la Segarra, l’Alta Ribagorça, l’Alt Camp, el Gironès, el Baix Llobregat i la Conca de Barberà. D’altra banda, el Priorat és la comarca amb el PIB per càpita més baix, amb 18.500 euros, seguida del Montsià i el Baix Penedès, amb 18.600 i 19.100 euros per habitant, respectivament.

Per sectors d’activitat, els municipis on la indústria té un major pes sobre el total de l’activitat del municipi (amb més d’un 70%) són la Canonja, Guissona, Martorell, Santa Margarida i els Monjos i Castellbisbal. Pel que fa al sector serveis, Salou és l’únic municipi on aquest sector genera més del 90% de l’activitat de la seva economia, amb un 92,4%. D’altra banda, el sector agrari mostra els percentatges més elevats en l’estructura productiva d’Alcarràs i Sant Hilari Sacalm, amb un 24,7% i 17,2%, respectivament.

Tots els municipis de més de 50.000 habitants mostren una evolució positiva del PIB per habitant l’any 2019 (dades avançades) en comparació amb l’any anterior. Els increments més rellevants corresponen al Prat de Llobregat (5,3%) i Cerdanyola del Vallès (4,6%), mentre que els municipis de l’Hospitalet de Llobregat i Rubí són els que han registrat augments més moderats, tots dos amb un 2,4%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa