Ple de setembre a Castellbisbal

Ple de setembre a Castellbisbal | Aj. Castellbisbal

L’Ajuntament de Castellbisbal ha aprovat una moció de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) de rebuig a la inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. El text es va presentar per urgència al ple municipal celebrat aquest dilluns, tant bon punt es va fer pública la decisió del Tribunal Suprem. Els grups de JxCAT i ERC i cinc regidors d’Alternativa van votar a favor, el PSC i Ciutadans van votar en contra i l’alcalde, d’Alternativa, es va abstenir.

Els acords proposats a la moció passen per demanar que es garanteixi la separació de poders i que es “respecti i asseguri els principis bàsics d’aquest ordre social”. El document també exigeix “respecte absolut” pels drets fonamentals, com el d’expressió i reclama una justícia justa, ponderada i equilibrada, “que ofereixi seguretat i asseguri l’exercici dels drets de la ciutadania”, alhora que demana respecte per les institucions catalanes i els representants escollits democràticament.

El ple també va aprovar una moció, presentada per ERC, de suport a les energies renovables i per la implantació de criteris d’integració paisatgística, protecció agrícola i d’equilibri territorial al Decret llei de mesures urgents per a l’emergència climàtica. El text va comptar amb el vot favorable del PSC, ERC i Ciutadans i l’abstenció d’Alternativa i JxCAT. A més, tots els grups municipals, a proposta de Ciutadans, van acordar promoure l’ús de mascaretes transparents entre el personal municipal que té contacte amb el públic per a facilitar la comprensió labial de les persones amb sordesa

També es va incorporar com a nou regidor de la CUP Miguel Angel Montero, que tant bon punt va prendre possessió del seu càrrec va anunciar que el seu grup s’absentaria del ple en senyal de protesta per la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitar al president de la Generalitat. A més, Javier Molina va presentar la seva renúncia com a regidor de Ciutadans.

Nou comentari