MónTerrassa
Castellbisbal aprova el primer Protocol sobre violències sexuals i LGTBIfòbiques

Per primera vegada, Castellbisbal disposa d’un Protocol municipal sobre violències sexuals i LGTBIfòbiques a l’espai públic i contextos d’oci. Es tracta d’un document que es va aprovar, per unanimitat, en el ple municipal del mes de maig i que esdevé una guia d’actuació per prevenir les violències sexuals a la vegada que estableix mesures per detectar-les així com canals per acompanyar les víctimes en el procés de desvictimització, recuperació i reparació de tot el dany sofert.

El Protocol municipal sobre violències sexuals i LGTBIfòbiques a l’espai públic i contextos d’oci està dividit en dues parts. En la primera, es fa un diagnòstic de la situació i recursos que actualment hi ha a Castellbisbal per atendre les situacions de violències sexuals; i, en la segona, es relacionen aquelles actuacions que caldria dur a terme a partir d’ara. Tot i que el document se centra en el jovent, la regidora Melania Solís assegura les mesures que s’hi proposen són extrapolables a tota la població.

Entre les actuacions que s’impulsaran properament, destaquen accions de formació i sensibilització al personal municipal i també al personal de monitoratge i de suport als casals d’estiu. Aquesta formació, es preveu fer extensiva a entitats i col·lectius que formen part important de la programació i la vida cultural a  l’espai públic. En tots els casos, l’objectiu d’aquestes sessions formatives serà aconseguir que tothom incorpori la mirada de gènere en el seu dia a dia i, d’aquesta manera, es pugui sensibilitzar, prevenir i detectar possibles situacions de violència masclista.

El protocol agrupa les accions a realitzar en sis grans àmbits:

Sensibilització: accions per generar canvis en l’imaginari social que permetin avançar cap a l’erradicació de la violència masclista.

Prevenció: accions per evitar o reduir la incidència de la violències sexuals i LGTBIfòbiques.

Detecció: posada en marxa d’instruments per fer visible les violències.

Atenció: accions destinades a les persones que han estat víctimes perquè puguin superar les situacions i conseqüències de la violència masclista.

Recuperació: procés de desvictimització.

Reparació: mesures pel restabliment de tots danys soferts garantint l’acompanyament i l’assessorament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa