MónTerrassa
Castellbisbal aposta per enfortir el sistema sanitari d’atenció primària
Façana del CAP Dr. Joan Planas, actualment en obres.
Façana del CAP Dr. Joan Planas, actualment en obres. | Aleix Mateu

!--akiadsense-->

El Ple de l’Ajuntament de Castellbisbal ha aprovat una moció de la Plataforma No al tancament d’Urgències al CAP de Castellbisbal / Marea Blanca per defensar “una atenció primària forta”. El text denúncia que l’atenció primària de salut pateix deficiències agreujades per la pandèmia de la COVID-19, que ha provocat la pràctica desaparició de la visita presencial, escassa atenció a persones amb problemes crònics o aguts i retards o anul·lacions en la realització de proves diagnòstiques, que fa que quedin moltes necessitats de salut sense resoldre.

Davant d’aquesta situació, la moció exigeix l’obertura dels CAP i consultoris que s’han tancat totalment o parcialment durant la pandèmia i en el cas concret de Castellbisbal reclama “fer efectiva la constitució de l’Àrea Bàsica de Salut amb la dotació de professionals a l’equip del CAP per ampliar els serveis i la gestió independentment de Rubí”. Entre d’altres mesures, el text també sol·licita la “recuperació de la visita presencial, en temps raonable i sense llistes d’espera abusives”; la “participació ciutadana activa en el funcionament i la gestió del CAP” i la “priorització de la despesa sanitària per a l’atenció primària, amb una dotació econòmica que arribi al 25% del pressupost de Salut, tal com recomana l’Organització Mundial de la Salut (OMS)”.

La moció Per una atenció primària forta es va aprovar durant el ple municipal del passat 26 d’octubre amb els vots a favor d’Alternativa, el PSC, Ciutadans, la CUP i JxCAT; i l’abstenció d’ERC.

Conciliació familiar en temps de COVID-19

Durant la sessió plenària de l’octubre també es va aprovar una moció per garantir la conciliació de les famílies amb menors en edat escolar en circumstàncies excepcionals relacionades amb l’emergència sanitària de la COVID-19. El text, presentat pel grup municipal de Ciutadans, insta a la Generalitat a crear mecanismes per fomentar el teletreball i reclama al govern estatal l’establiment d’una prestació econòmica extraordinària per a que totes les persones treballadores puguin tenir cura dels fills i altres familiars dependents a càrrec durant la pandèmia sense haver de renunciar al sou o a les vacances.

Els grups municipals d’Alternativa i Ciutadans van votar a favor d’aquesta moció; ERC, la CUP i JxCAT van votar en contra i el PSC es va abstenir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa