MónTerrassa
Campanya de control de la processionària del pi a Castellbisbal

L’Ajuntament, mitjançant l’empresa Ferrovial-CESPA, adjudicatària del servei de manteniment de jardineria de Castellbisbal, començarà aquesta setmana amb les actuacions de control per combatre i evitar la propagació de les erugues de la processionària del pi, un insecte de distribució típicament mediterrània, que constitueix una plaga forestal que ataca els pins.

Es tracta d’una actuació anual preventiva en què s’aplica un tractament fitosanitari on se sulfaten tots els espais públics del municipi amb pins. Els treballs es fan aplicant-hi totes les mesures de precaució i seguretat establertes. Tot i així, es recomana a la població propera a les zones on es facin els tractaments que mantinguin les finestres tancades dels seus habitatges mentre hi estigui treballant el personal de la brigada.

Calendari de treball

19 de novembre: Can Costa i Comte de Sert (de 5.00 a 17.00 hores)

20 de novembre: Costablanca, Can Santeugini i Santa Teresita (de 5.00 a 17.00 hores)

21 de novembre: nucli urbà (de 5.00 a 17.00 hores)

L’Ajuntament recomana que per augmentar l’efectivitat d’aquesta intervenció, les persones que tinguin pins a les seves propietats també prenguin mesures per combatre la processionària i recorda que s’han de mantenir els terrenys en un adequat estat fitosanitari, amb la finalitat de no ser focus de propagació de la plaga a altres pins de finques annexes i evitar molèsties per a la salut als veïns i veïnes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa