MónTerrassa
Andorra retira l’obra d’un artista de Castellbisbal per posar en risc una espècie en extinció
  • CA
La xarxa antimeteorits instal·lada a Andorra d’Albert Gusi | Land Art

!--akiadsense-->

Albert Gusi és un dels artistes que es poden veure aquests dies en la 2a Biennal de Land Art d’Andorra. Art contemporani i paisatge van de bracet en un espectacle a l’aire lliure que permet veure i viure en directe les obres més innovadores d’artistes del Principat i de fora del país. Sembla però que no totes les obres han estat ben rebudes per part de tothom.

El projecte “Xarxa Antimeteorit al Planell de Mereig” ha estat retirada per ordre del director general de Medi Ambient del govern andorrà. Segons ha explicat el propi Gusi a través de les xarxes socials, el motiu de veure la seva obra eliminada és “pel risc per al mussol pirinenc, una espècie en perill d’extinció”. L’artista castellbisbalenc s’ho ha pres amb humor, “ja els he advertit que si finalment queia el meteorit que jo tenia previst, ni mussol, ni cèrvols ni res quedaria dempeus. Tots extingits. Va parir…”.

Per veure on es troben col·locades les obres i quines són pots clicar aquí.

Per a aquesta 2a edició de l’Andorra Land Art s’han implementat tres grans eixos expositius: el Camí dels Drets Humans, amb què es vol retre homenatge als refugiats que, a banda i banda de les nostres fronteres, van agafar la “via andorrana” que travessava els Pirineus a la recerca de la seva llibertat. Aquest camí interparroquial comunica dos del principals punts d’entrada al nostre Principat: pel sud, el de Coll de Jou (Sant Julia de Lòria) i, al nord, el de Port de Siguer (Ordino). En aquest camí és on està previst que s’instal·lin la majoria de les obres d’art d’enguany.

La antiga Fàbrica de la Llana, situada a la part alta d’Escaldes-Engordany, tancada al públic i abandonada des de fa molts anys, és el segon eix de l’Andorra Land Art 2017, el que sense dubte serà una bona ocasió per redescobrir aquestes instal·lacions. El tercer eix de s’ha denominat “Els Miradors” i es troba a Canillo on, amb motiu de la inauguració del Mirador del Roc del Quer, es faran diverses intervencions pels voltants. És en aquest darrer espai on es trobava ubicada l’obra d’Albert Gusi.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ro7 a maig 05, 2017 | 10:07
    Ro7 maig 05, 2017 | 10:07
    A qualsevol cosa en diuen ART, m'estranya que amb lo practics que son els andorrans deixeisin posar aquesta "andromina", per mi es una burla com ho van ser els "carretons a el Fossar".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa