MónTerrassa
Acció ciutadana per plantar 48 arbres a Castellbisbal
  • CA

Un bon grup de ciutadans van participar el passat 13 de març a la Festa de l’Arbre, i en una gran plantada de 48 arbres. Enguany, la Festa de l’Arbre ha recuperat el seu format habitual després que l’any passat es va haver de d’adaptar i fer en grups reduïts per complir amb les mesures preventives per la COVID-19. D’aquesta manera, Castellbisbal va poder celebrar la festa de manera completa incloent tant la plantada d’arbres com els tallers i jocs de sensibilització complementaris que s’hi feien habitualment.

En aquesta ocasió, el punt escollit van ser les esplanades de terra que hi ha al costat de l’Ajuntament de Castelblisbal, on s’hi van plantar un total de 48 arbres. Les espècies escollides van ser entre moreres, lledoners i pereres. El motiu de perquè aquestes espècies i no unes altres és que en tots tres casos, són arbres caducifolis de creixement ràpid i que contribuiran de manera immediata a la reducció del CO2 de l’atmosfera. A més, es tracta d’un tipus d’arbrat que també és molt apreciat perquè generarà ombres i que s’ha col·locat estratègicament per ordenar i dignificar aquest espai que, actualment és erm i s’utilitza com a aparcament de vehicles.

Activitats complementàries

A més de la plantada, durant la Festa de l’Arbre també es van organitzar diverses activitats de sensibilització ambiental, especialment pensades per a la canalla però que els adults també en podien gaudir i aprendre. D’una banda, hi va haver un taller per sembrar llavors de plantes aromàtiques en testos; i d’altra, es va poder participar en el Joc de la Soca: un joc gegant que inclou conceptes relatius a la gestió dels boscos. Malgrat el mal temps i la pluja, una quarantena de persones van participar en aquestes activitats.

Plantada d’arbres dins de la setmana de la Igualtat a Castellbisbal | Aleix Mateu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa