MónTerrassa
El 73% dels veïns de Castellbisbal, amb la pauta completa contra la Covid

Segons les dades facilitades per la direcció del Centre d’Atenció Primària (CAP) Dr. Joan Planas, un 73 % de la població major de 12 anys de Castellbisbal ja té la pauta completa de vacunació contra la COVID-19. A partir dels 50 anys, aquests nivells de vacunació superen el 90 %, que segons les autoritats sanitàries és l’objectiu a assolir per aconseguir la immunitat de grup. Actualment, la franja d’edat dels 66 anys o més és la que registra el percentatge més elevat de vacunació amb la pauta completa amb un 93,8 % de persones immunitzades. Molt a prop, amb un 90 % es situen les persones de 50 a 65 anys, seguides del col·lectiu de 40 a 49 anys amb un 85,7 %.

El grup que va dels 12 als 15 anys encara és molt incipient, ja que només un 53,4 % compta amb la pauta completa. Tot i així, cal tenir en compte que el 73,3 % dels 704 nois i noies d’aquesta edat que tenen censats al CAP Dr. Joan Planas ja han rebut la primera dosi de la vacuna. El jovent de 16 a 19 anys, en canvi, registra un 77 % persones immunitzades, un percentatge força elevat, en especial si es compara amb el col·lectiu d’edat entre els 20 i els 29 anys on la vacunació amb dosi completa és del 66,1 %, i amb els de 30 a 39 anys, on arriba a un 67,8 %.

Crida a continuar amb la vacunació

Segons ha fet públic en una comunicat la Generalitat, aquests darrers dies el Departament de Salut ha donat per tancada la campanya de vacunació massiva contra la COVID-19 i aborda una segona fase de manteniment i de cerca proactiva d’aquelles franges i col·lectius pendents de vacunar.  En aquesta nova etapa la vacunació es mantindrà als centres d’atenció primària, els hospitals i els dispositius mòbils i es concentrarà en menys punts massius, garantint així la proximitat de la vacuna a la ciutadania.

La vacunació es farà amb cita prèvia (demanant hora al web) o sense cita i prèvia consulta als centres habilitats propers al nostre municipi que podeu consultar a l’apartat de Campanya de vacunació COVID-19 del portal web de l’Ajuntament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa