MónTerrassa
Un 57% de les dones de Castellbisbal ha patit violència masclista
  • CA

Un 57,3 per cent de les dones majors de 15 anys del municipi han patit, en algun moment de la seva vida, algun tipus de violència masclista. Això suposa un total de 2.884 dones. Aquesta és una de les dades més impactants que es fa ressò l’estudi El impacto de la violència de genero en España: una valoración de sus costes en 2016 i la Macroencuesta de Violéncia contra la Mujer 2019, i que ha volgut destacar l’Ajuntament de Castellbisbal en aquest 25 de novembre, Dia Internacional de l’eliminació de la violència envers les dones. L’administració local se suma a la campanya de sensibilització impulsada des del Col·lectiu Flora Tristán, el qual per primera vegada a Catalunya, concreta quin impacte tenen les violències masclistes per a la ciutadania, municipi a municipi. En aquest sentit, a Castellbisbal, el cost mitjà que suposa aquesta xacra és de 341.946 euros anuals.

La campanya està basada en una investigació recent d’àmbit estatal que ha permès estimar els costos de la violència de gènere que, a tota Espanya, se situen entre els 1.281 i els 1.300 milions d’euros. A partir d’aquest estudi, el Col·lectiu Flora Tristán ha desagregat les xifres en l’àmbit provincial, comarcal i municipal a Catalunya, on les violències masclistes reporten una despesa de 212 milions d’euros a l’any de mitjana. A més, per cada municipi ha recollit dades dels beneficis econòmics que implicaria una disminució dels casos i de la quantitat de dones afectades.

A Castellbisbal, els actes de commemoració d’aquest 25N tindran lloc aquest dijous, a partir de les vuit del vespre, a l’espai foier d’Els Costals, on es farà la lectura del manifest, i posteriorment, hi haurà una actuació del grup de teatre Las Fritas que presentaran el seu treball El diario de Patri (y otras apropiaciones del capital). A més, a partir d’aquesta nit i fins al 28 de novembre, la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de lila per a commemorar el Dia Internacional de l’eliminació de la violència envers les dones.

Consulteu aquí tots els actes que hem programat per commemorar aquest dia i els Drets per a Tothom.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa