MónTerrassa
El Petit Príncep de Terrassa
  • CA
El Petit Príncep de Terrassa | Joan Manel Oller

!--akiadsense-->

El dimecres, dia 7 de novembre de 2012 es va inaugurar oficialment el monument a El Petit Príncep als jardins situats just al davant del que era la seu d’Unnim a la plaça Ricard Camí a la Rambla d’Ègara -ara BBVA.

El Rotary Club de Terrassa el va estrenar com a tancament dels actes de la celebració “Terrassa amb El Petit Príncep” que es van desenvolupar a la ciutat durant uns mesos.

La idea de fer el monument es va gestar amb la presidència d’en Santi Rius (curs 2011-12) i, per donar prestigi a l’obra, es va encarregar el disseny d’aquest a l’arquitecte Jan Baca, al que se li va demanar que reflectís la figura de El Petit Príncep “i els valors que aquest desprèn, que són molt propers als valors rotaris del nostre club i que creiem que són valors universals vàlids per a tothom”.

El fet d’encarregar el monument a en Jan Baca obeeix a que el Rotary Club de Terrassa volia que fos també un homenatge a la seva trajectòria professional a la ciutat i perquè justament en un espai ciutadà dissenyat per ell, el seu nom hi quedés reflectit en un monument de prestigi.

El monument a El Petit Príncep “desitgem que esdevingui un símbol a la nostra ciutat adreçat especialment als nens i nenes i que en la figura d’aquest personatge hi trobin aquells valors que cal preservar: la lluita per ser millors i per pensar amb els altres, la lluita per saber on anem i el que és realment important a la vida i la lluita pel bé comú i per la llibertat dels pobles i nacions. El monument a més porta una frase extreta del llibre que diu Només s’hi veu bé amb el cor. L’essencial és invisible als ulls””.

El Petit Príncep és el llibre no religiós més traduït del món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa