MónTerrassa
Una bandera suïssa va salvar Sant Josep durant la Guerra Civil

Una bandera suïssa va salvar Sant Josep durant la Guerra Civil. La Casa Baumann és un edifici modernista de Terrassa que es va construir el 1916, obra de l’arquitecte de renom Josep Coll i Bacardí com a residència familiar.

En un cantó de l’edifici, a la banda tocant el pont del Passeig

En un cantó de l’edifici, a la banda tocant el pont del Passeig, hi ha una imatge de Sant Josep amb el Nen Jesús als braços, obra de l’escultor Cèsar Cabanes, situada en una fornícula coronada, que pot passar fàcilment desapercebuda si no es busca. Té una història, una anècdota curiosa que és interessant conèixer.

Ernest Baumann, un industrial suís

Segons recorda l’historiador Joaquim Verdaguer, més endavant Ernest Baumann, un industrial suís, va comprar la casa i hi va instal·lar la seva residència i les oficines de la seva indústria.

La va caracteritzar en posar a la seva façana o al lloc més alt de la casa la bandera del seu país. Això va fer que durant la Guerra Civil es respectés la casa. Així va ser com la imatge de Sant Josep es va salvar dels estralls revolucionaris del 1936. L’any 1963 la casa va ser adquirida per l’Ajuntament.

Casa Coll i Bacardí

La Casa Baumann, altrament coneguda com a Casa Coll i Bacardí, és un edifici modernista de Terrassa situat a l’avinguda de Jacquard, dins el barri de Vallparadís, protegit com a bé cultural d’interès local. Aquesta casa senyorial, que tenia un bonic jardí, està situada a la vora del torrent de Vallparadís, dalt del marge esquerre i tocant el pont del Passeig, que configura típicament l’inici de l’avinguda de Jacquard.

L’any 1963 va ser adquirida per l’Ajuntament de Terrassa i actualment és la seu dels Serveis de Joventut. La casa és d’estil modernista però molt influïda pel moviment conegut com a Secessió de Viena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa